Când și cum să menții contactul cu firma care îți oferă servicii de optimizare SEO?

Când și cum să menții contactul cu firma care îți oferă servicii de optimizare SEO?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Semnarea unui contract cu o agenție de marketing online, în vederea oferirii de servicii de optimizare SEO pentru business-ul tău pe internet, este una dintre cele mai înțelepte decizii pe care le poți lua în calitate de antreprenor, indiferent de domeniul de activitate, și, în același timp, una dintre cele mai bune vești pentru viitorul afacerii tale și profiturile acesteia.

 Totuși, pentru a maximiza investiția, este nevoie să menții contactul cu firma pe care o plătești pentru Search Engine Optimization, fie în mod regulat, fie atunci când anumite situații particulare o cer. Bineînțeles, lucrurile se aplică de ambele părți, ceea ce înseamnă că atât angajații tăi, cât și ai agenției SEO trebuie să fie receptivi la colaborare și deschiși în ceea ce privește cerințele și feedback-ul.

 Firma de optimizare SEO iAgency, cu o experiență de peste 15 ani pe piață și un portofoliu vast de clienți naționali și internaționali, din domenii diverse, ne va ajuta să răspundem la întrebarea din titlu. Iată abordarea lor:

  1. În mod regulat (lunar, prin rapoarte). La începutul fiecărei luni, agenția de optimizare SEO trimite clienților un raport detaliat, care conține informații despre întreaga activitate desfășurată în luna precedentă: atât acțiuni care țin de on page (research de cuvinte cheie, arhitectură de link-uri, audit SEO - la începutul colaborării, apoi modificări de meta tag-uri și texte în paginile site-ului, articole de blog etc.), cât și de off page (comunicate de presă scrise și publicate, advertoriale etc.).

 De asemenea, raportul va conține informații despre pozițiile pe care se află site-ul clientului, comparativ cu lunile precedente. Astfel, firma va dovedi că roadele muncii sale sunt unele palpabile, iar tu, în calitate de beneficiar, vei simți că banii investiți se întorc înzecit sau poate chiar mai mult decât atât;

  1. În cazul necesității unei noi strategii. În situația în care profesioniștii în optimizare SEO consideră că este nevoie de o nouă abordare a business-ului tău online, în ceea ce privește keyword-urile targetate sau conținutul din paginile site-ului, poți fi sigur că aceștia te vor contacta, pentru a te informa și a-ți cere opinia. 

Motivele din spatele deciziei lor pot fi diverse: un update masiv al algoritmilor folosiți de Google (cel mai mare motor de căutare din lume), acțiuni ale competiției (care se dovedesc a fi mai de succes, cel puțin pe termen scurt) sau observarea anumitor tendințe ale utilizatorilor (care, spre exemplu, pot manifesta un interes crescut, sezonier sau permanent, pentru produse sau servicii cărora tu nu le acorzi o importanță atât de mare) etc.

 

  1. În cazul necesității unor schimbări. Nu în ultimul rând, una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot comite angajații unui business care beneficiază de optimizare SEO este aceea de a opera modificări în site, fără să contacteze agenția de marketing online în prealabil. Motivul este ușor de intuit: orice schimbare poate avea repercusiuni nedorite asupra strategiei implementate de firma care oferă servicii de Search Engine Optimization.

Astfel, indiferent cine dorește să efectueze modificări, este recomandat să o facă abia după ce contactează și cealaltă parte. Cât despre modalitățile de a lua legătura, ele sunt variate (e-mail, telefon, call-uri online, față în față etc.), cele din urmă fiind recomandate, întrucât permit împărtășirea mult mai rapidă și ușoară a informațiilor, documentelor și altor date relevante. 

În concluzie, relația dintre un business online și agenția care îi furnizează optimizare SEO trebuie să fie una deschisă, sinceră și transparentă, bazată pe încredere, dar și pe o comunicare eficientă și exhaustivă, fie la intervale regulate, fie atunci când situația o cere.

(P)

Citit 350 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 10:17