Astăzi, intensificări ale vântului în aproape toată țara. De luni vine frigul

Astăzi, intensificări ale vântului în aproape toată țara. De luni vine frigul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până la ora 23:00 în toată ţara, mai puţin în zona de nord a ţării.

Potrivit meteorologilor, astăzi, 8 octombrie, de la ora 10:00 şi până la ora 23:00, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări în est şi sud, apoi şi în centru şi vest, cu viteze de 55-65 km/h şi local peste 70-80 km/h îndeosebi în sud-estul ţării.

La munte vor fi rafale de 80-90 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 m, în general de 100-110 km/h.

Singurele judeţe care nu se vor afla sub Codul galben sunt Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Botoşani. Judeţele Suceava, Harghita şi Mureş sunt doar parţial vizate de atenţionarea meteorologică.

ANM precizează că vremea se va răci semnificativ, duminică în jumătatea nordică a ţării, iar luni şi în rest. În noaptea de duminică spre luni temperaturile vor fi uşor negative în nordul şi centrul teritoriului şi se va produce brumă.

Citit 1906 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 12:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.