Freza unghii – Cum să o cumperi și cât de eficientă este?

Freza unghii – Cum să o cumperi și cât de eficientă este?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O freză unghii este un instrument de manichiură. Dacă obișnuiești să folosești o pilă de unghii obișnuită, probabil vei fi surprinsă de cât de eficientă este o freză unghii și cât de profesionistă este în tratarea unghiilor. Freza de unghii electrică face în esență toată munca pentru tine. Nu este nevoie să-ți petreci ore întregi pilindu-ți unghiile de la mâini și de la picioare, pentru că freza unghii poate face totul în câteva minute. Desigur, va dura ceva timp să te obișnuiești și să înțelegi cum funcționează dispozitivul, dar în cele din urmă vei înțelege cât de convenabil este. Saloanele de manichiură folosesc freza unghii pentru a modela unghiile naturale și acrilice, pentru a remedia crăpăturile în acril, pentru a prelucra suprafața unghiilor pentru extensii. De asemenea, îndepărtează calusurile și alte zone aspre de la mâini sau picioare, lustruiește și dă strălucire unghiilor naturale și repară cuticulele.

Freza unghii – Ce să iei în considerare la cumpărare?

Dacă ești începătoare și vrei să cumperi o freză unghii, nu are rost să cheltuiești sume uriașe pe aparate profesionale. Trebuie să ții cont dacă o vei folosi pentru unghiile naturale, unghiile acrilice sau ambele? Frezele de unghii electrice vin cu diverse atașamente. Atât cantitatea, cât și calitatea atașamentelor trebuie selectate în funcție de tipul de unghii pe care intenționezi să le tratezi. Dispozitivele au și diferite niveluri de putere. Pentru a procesa unghiile acrilice, vei avea nevoie de un dispozitiv cu mai multă putere, ceea ce înseamnă că va fi și mai scump.

Acordă atenție numărului de rotații pe minut. Vei observa că multe dintre frezele unghii de top oferă o gamă de 20.000 rpm până la 30.000 rpm. Gamei de putere ar trebui să-i acorzi o atenție deosebită dacă ai de gând să utilizezi frecvent freza unghii. Dacă ai nevoie doar pentru prelucrarea unghiilor naturale, poți economisi banii achiziționând un dispozitiv cu o putere mai mică, de exemplu, 10.000 rpm sau mai puțin.

Frecvența de utilizare 

Dacă vrei să alegi o freză unghii pentru îngrijirea la domiciliu, atunci cel mai probabil o vei folosi mai rar, în comparație cu manichiuristele care folosesc activ o pilă electrică în fiecare zi. Dar, dacă intenționezi să folosești instrumentul de mai multe ori pe săptămână, acest lucru ar trebui să se reflecte în puterea instrumentului. Modelele mai ieftine sau de bază, s-ar putea să nu reziste la utilizare frecventă.

Ca începătoare, ar trebui să setezi freza la cea mai mică viteză până când îi vei înțelege mișcarea. Utilizează atașamentul conic pentru a tăia unghia la lungimea dorită. De asemenea, poți folosi acest atașament pentru a-ți modela unghiile. Dacă freza vine cu un atașament pentru cuticule în formă de con, o poți folosi pentru a lucra ușor pe piele. Dacă încă nu te simți confortabil să faci acest lucru singură, atunci pur și simplu împinge cuticula cu un bețișor manual. În cele din urmă, șlefuiește-ți unghiile pentru a netezi suprafața și a le scoate în evidență strălucirea naturală. Ai grijă să nu le lustruiești prea mult, deoarece acest lucru îți poate slăbi unghiile. Apoi deconectează dispozitivul și șterge freza unghii de praf.

 

(P)

Citit 232 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 11:55