PROGRAMUL spitalelor şi farmaciilor gălăţene, de Crăciun şi Revelion

PROGRAMUL spitalelor şi farmaciilor gălăţene, de Crăciun şi Revelion
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Echipajele de Ambulanţă şi cele ale SMURD vor funcţiona normal de sărbători * Medicii de familie plecaţi în concediu trebuie să-şi desemneze înlocuitori


Serviciile medicale de urgenţă, unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ vor lucra fără întrerupere în perioada sărbătorilor de iarnă. Iată care este programul exact al instituţiilor medicale gălăţene de Crăciun şi de Revelion.

Gălăţenii pe care sărbătorile de iarnă îi vor prinde fără o rezervă de medicamente uzuale vor avea la dispoziţie câteva farmacii unde programul va fi non-stop. În Galaţi, vizavi de Spitalul Judeţean, farmacia „Hygeia” are, ca de obicei, program non-stop. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia Dona, de pe strada Siderurgiştilor, precum şi la farmacia Dona din Micro 39 (vizavi de piaţă - n.r.). "Mai multe farmacii din Galaţi şi din Tecuci vor avea program prelungit de sărbători. Majoritatea însă vor fi închise în ziua de 25 decembrie, precum şi pe 31 decembrie şi 1 ianuarie. Din a doua zi a anului, programul farmaciilor revine la normal", a precizat farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Program normal pentru Ambulanţă şi SMURD

Sărbătorile de iarnă nu aduc nicio modificare în modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Galaţi. "Echipajele operative vor fi disponibile fără întrerupere în toată perioada”, a declarat directorul SJA Galaţi, dr. Mihai Polinschi. Atât din cauza temperaturilor scăzute, cât şi ca urmare a exceselor alimentare, numărul apelurilor la 112 creşte considerabil în ultimele zile ale anului.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi va avea, de asemenea, asigurate linii de gardă permanente pentru perioada sărbătorilor de iarnă. La sfârşit de iarnă, pentru că mulţi medici de familie îşi iau liber, activitatea de la UPU devine mai aglomerată decât în mod normal. De asemenea, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor funcţiona după programul normal.

Medicii plecaţi au înlocuitori

Pacienţii ai căror medici de familie au liber pe 24 şi 31 decembrie pot apela la serviciile medicilor de familie înlocuitori. Acelaşi lucru este valabil şi pentru restul liberelor şi al concediilor luate de medici în toată această perioadă. „Înainte de a-şi lua concediu, fiecare medic a trebuit să găsească un coleg care să-i preia pacienţii”, a precizat dr. Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi.

Toate centrele de permanenţă sunt deschise

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de sărbători ca şi în restul zilelor anului. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Centre de permanenţă se găsesc în localităţile Cudalbi, Corod, Băleni, Bălăşeşti, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale.

Tratament asigurat pentru dializaţi şi pacienţii oncologici

Atât pacienţii care au nevoie de dializă, cât şi cei care suferă de boli oncologice şi urmează un tratament chimioterapeutic, vor beneficia de asistenţă medicală pe toată durata sărbătorilor de iarnă. Dacă drumurile nu vor fi blocate din cauza zăpezii, echipajele Ambulanţei vor putea asigura fără probleme transportul pacienţilor care locuiesc în judeţ la centrele de dializă din Galaţi.

Citit 3776 ori Ultima modificare Vineri, 25 Decembrie 2015 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.