După un weekend respirabil, Galaţiul intră într-o nouă săptămână CANICULARĂ

După un weekend respirabil, Galaţiul intră într-o nouă săptămână CANICULARĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Meteorologii avertizează că termometrele vor indica 34 de grade Celsius, în cursul zilei de vineri, 15 iulie


Un nou val de caniculă este aşteptat să încingă Galaţiul, săptămâna aceasta, după câteva zile cu temperaturi normale. Meteorologii spun că, începând de astăzi (luni) şi până sâmbătă, maximele termice vor fi cuprinse între 30 şi 34 de grade Celsius. Astfel, temperaturile crescute şi umiditatea aerului vor face ca gradul de disconfort termic resimţit de gălăţeni să fie unul accentuat şi în următoarele şase zile.

Astăzi, termometrele vor indica valoarea maximă de 30 de grade Celsius, în jurul orei 18,00. Vremea se va încălzi marţi, ajungând la 32 de grade Celsius, în intervalul 15,00-18,00. Aceeaşi valoare se va menţine şi miercuri, atunci când disconfortul termic va fi însă accentuat de umiditatea crescută din aer. Joi după-amiază temperaturile ajung la 33 de grade Celsius, pentru ca vineri să se înregistreze 34 de grade Celsius, maxima acestei săptămâni, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Şi prima zi din weekendul viitor va fi una caniculară, temperaturile atingând valoarea de 33 de grade Celsius.

Cel puţin doi litri de lichide pe zi

Autorităţile medicale recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor, pentru a preveni eventualele situaţii neplăcute cauzate de vremea toridă. Medicii subliniază că, în perioada caniculară, sunt recomandaţi cel puţin doi litri de lichide pe zi, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Astfel, specialiştii indică băutul unui pahar de apă la fiecare 15-20 de minute. În plus, medicii recomandă populaţiei să mănânce în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete, cum ar fi pepenele galben sau roşu, prunele, castraveţii, roşiile, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă, care de asemenea ajută la hidratarea organismului.

Alcoolul şi cafeaua trebuie evitate

"Nu trebuie băut alcool, inclusiv bere sau vin, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină: cafea, ceai, cola sau a sucurilor răcoritoare carbogazoase, deoarece acestea au de asemenea un rol diuretic, ce poate conduce la deshidratare. Pe parcursul zilei este bine să facem duşuri călduţe, fără a ne şterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală”, transmite MS, într-un comunicat de presă.

De asemenea, medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi recomandă evitarea expunerii la soare, în zilele caniculare, în intervalul orar 11,00-18,00. În cazul în care totuşi este absolut necesar să ieşiţi afară, trebuie să folosiţi o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Citit 2734 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.