Ce acte sunt necesare pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Ce acte sunt necesare pentru îngrijiri medicale la domiciliu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Îngrijirea la domiciliu este ultima soluţie pentru bolnavii cronici care locuiesc singuri, fără ajutor din partea membrilor familiei. Însă, de cele mai multe ori, cei care au nevoie de aceste servicii nu ştiu cum ar putea să beneficieze de ele şi nici ce să facă ca să obţină aceste drepturi.

Aşadar, pentru a putea primi îngrijiri la domiciliu trebuie să aveţi o recomandare medicală care să specifice gradul de dependenţă al pacientului, dar şi ritmicitatea efectuării fiecărui serviciu. Trebuie să mai aduceţi şi actul care certifică calitatea de asigurat, precum şi o copie după actul de identitate. Pe lângă asta, trebuie să mai completaţi o declaraţie pe propria răspundere că afecţiunea pentru care solicitaţi îngrijiri medicale la domiciliu nu a apărut în urma unei boli profesionale, a unui accident de muncă sau sportiv. Toate aceste acte trebuie depuse la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Trebuie să mai ştiţi că, la momentul actual, nu mai sunt acceptate toate cererile, deoarece bugetele alocate de CNAS pe anii 2016 şi 2017 nu au acoperit toate solicitările pacienţilor. Din această cauză, s-a decis întocmirea de liste de aşteptare/prioritate şi aprobarea numai a cazurilor care se încadrează la criteriile de prioritate aprobate de Consiliul de Administraţie. Astfel, cei care au întâietate sunt pacienţii cu boli oncologice, accident vascular cerebral (AVC), inclusiv sechele AVC, infarct cerebral şi ramolisment cerebral.

Citit 8793 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iunie 2017 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.