La doar 12 ani, Andrei Pennazio expune la Galaţi

La doar 12 ani, Andrei Pennazio expune la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Într-un frumos exemplu de împletire a artelor, care la Galaţi se practică de mulţi ani, după ce Muzeul de Artă Vizuală a dat tonul în acest sens, foaierul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi a găzduit sâmbătă, 3 februarie, vernisajul expoziţiei de pictură a tânărului artist Andrei Pennazio. Evenimentul, sponsorizat de Asociaţia „Sfântul Nicolae cel Milostiv” din Iaşi şi Finauditax din Bucureşti, a fost prezentat de către criticul de artă Armand Steriadi, precum şi de doamnele profesoare Cristina Bujeniţă şi Mariana Ziminschi.

În vârstă de doar 12 ani, Andrei le-a oferit iubitorilor de artă din Italia şi România numeroase momente de bucurie prin participarea cu lucrări în numeroase expoziţii. La doar opt ani şi jumătate, Andrei participa la o expoziţie de grup, în cadrul Casei Armatei din Iaşi, oraşul său natal, şi se bucura de primele aprecieri din partea criticilor şi a iubitorilor de artă. La 10 ani, avea deja primele expoziţii personale, în oraşe din Italia şi în Iaşi. La 11 ani, picturile lui Andrei călătoreau în Cluj, Iaşi, Bucureşti, Roman sau Bacău, în decembrie 2017 fiind invitat al Anualei de grafică, pictură şi sculptură din Roman.

„Reverberaţii de culoare”, expoziţia pe care Andrei a gândit-o pentru meleagurile gălăţene, a adus în faţa privitorilor o paletă  de lucrări în stiluri neaşteptat de diferite, de un profil complex, care depăşeşte graniţele copilăriei, într-un periplu neaşteptat către experimental, cu îndrăzneala artistului-copil, care nu se sfieşte să se exprime. În cuvântul său de la vernisaj, criticul Armand Steriadi a subliniat: „Mă bucur că am putut să devin martor direct al evoluţiei unui tânăr creator în plină afirmare. Andrei Pennazio este exemplul grăitor a ceea ce se întâmplă când raţiunea întâlneşte vigoarea şi pasiunea pentru pictură. O întâlnire fertilă atât din punct de vedere estetic, cât şi la nivel cromatic, ceea ce puţini tineri reuşesc într-un răstimp atât de scurt”.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 12 februarie.


 

 

Citit 2680 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2018 09:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.