O gălăţeancă publică în Italia

O gălăţeancă publică în Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Corina Bulancea Sartori a pătruns în lumea literară italiană, după ce, în vara care a trecut, şi-a lansat primul roman în limba italiană *

Fiica regretatului profesor universitar gălăţean Mircea Bulancea, a reuşit să publice romanul „Pre maman – La danza dei desideri” (Pre maman – Dansul dorinţelor) la o prestigioasă editură din Roma, „Albatros&Il Filo”.

„Este pseudo-jurnalulul unei femei de 35 de ani care încearcă, printre urcuşuri şi coborâşuri, să facă lumină în încurcatul univers al sentimentelor, fără ipocrizii şi false vanităţi, într-un duel oscilant inimă-minte. Este o radiografie a sufletului feminin modern, care ar vrea să aibă toate răspunsurile pe care, însă, viaţa cu greu le poate da”.

„Este portretul femeii în căutarea unui «indiciu», al acelui «nu ştiu ce» care, în fond, s-o poată ajuta să se înţeleagă mai bine. «O carte care se citeşte dintr-o suflare» şi chiar «terapeutică» au fost aprecierile criticului literar Silvia Beldinanzi”, ne-a relatat chiar autoarea romanului, Corina Bulancea Sartori.

În luna iulie, romanul a fost menţionat pe prima pagină a cotidianului naţional „Il Messagerro”, iar lansarea oficială a avut loc la Roma pe 15 septembrie la librărila editurii, la care a participat şi un reprezentant al Academiei Române din Roma.

Autoarea romanului a înregistrat şi două interviuri pentru două programe TV italiene, urmând să prezinte cartea şi în cadrul unei emisiuni radiofonice. Corina Bulancea Sartori este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice de la Universitatea „Dunărea de Jos”, e căsătorită şi stabilită în Italia de 18 ani şi are un fiu, Leonardo, de doi ani.

Explicaţie foto: Corina Bulancea Sartori şi-a lansat recent primul roman în limba italiană

Citit 1079 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.