Meridianele caricaturii

Meridianele caricaturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Crihană - vernisaje şi lansarea albumului „Idile satirice” în Germania şi Belgia *

Începutul lunii octombrie a fost unul fructuos pentru caricaturistul gălăţean Florian Doru Crihană, care a avut ocazia să fie aplaudat la scenă deschisă în Germania şi Belgia. 

„Am avut ocazia de a mă reîntâlni cu cei care m-au lansat în Occident acum 19 ani: Dieter Burkamp din Germania şi Ronald Vanoystaeyen din Belgia - doi mari amatori de grafică satirică, dar totuşi cu păreri diferite despre fenomen”.

„A fost destul de greu ca în două zile consecutive să am două vernisaje, în ţări diferite, drumul  între Oerlinghausen şi Belgia l-am parcurs cu cinci trenuri şi două automobile. Dar mi-am onorat gazdele cu punctualitate”, ne povesteşte Crihană.

La Oerlinghausen, unde a avut o expoziţie cu peste 80 de lucrări din colecţia Burkamp şi a lansat albumul „Idile satirice”, realizat în condiţii excepţionale, sala a fost neîncăpătoare pentru oaspeţi.

În Belgia, la Teatrul Voorhuit, în jur de o sută de vizitatori, au fost prezenţi la vernisajul expoziţiei “Satira dezbrăcată”.

„Ceva m-a impresionat după încheierea scurtului meu discurs: forţa aplauzelor şi sinceritatea cu care au fost primite lucrările mele. A doua zi, împreună cu Ronald am întâmpinat publicul la un concert de pian - muzică clasică”.

„De afară, Teatrul Voorhuit arată ca un depozit vechi sau parcare subterană. În interior însă, eşti surprins de inventivitatea oamenilor locului. Sala de spectacole arată superb şi are toate dotările”, ne spune Florian Doru Crihană, cu mulţumirea omului căruia i-au ieşit bine toate planurile.

Citit 427 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.