Corneliu Antoniu, reales preşedinte al Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România

Corneliu Antoniu, reales preşedinte al Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Vineri, 27 aprilie 2018, la orele amiezii, sala de conferinţe a Protoieriei gălăţene s-a umplut cu scriitori, cu ocazia alegerilor  pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România la nivel de Ţară, dar şi la nivel de Filială Sud-Est.

Pentru început, breasla scriitoare a Filialei şi-a votat candidatul preferat pentru funcţia de preşedinte al USR. De la actuala conducere a Uniunii a participat poetul Gabriel Chifu, însoţit de doi dintre cei patru contracandidaţi ai lui Nicolae Manolescu. Apoi, fără incidente majore, dar cu mari şi importante emoţii, fiecare dintre cei trei candidaţi la preşedinţia Filialei Sud-Est – Corneliu Antoniu, Andrei Velea şi Zanfir Ilie – şi-a prezentat platforma/programul.

După ce poeţii/prozatorii/dramaturgii/traducătorii şi-a depus opţiunile în urnă, a urmat numărarea buletinelor de vot valide/valabile pentru fiecare candidat. Cu două treimi din voturi „pentru”, poetul Corneliu Antoniu a câştigat încă un mandat de preşedinte al Filialei USR – Filiala Sud/Est. De asemeni, Comitetul Director propus de Antoniu a fost declarat înfrângător.

Sigur că da! Drum bun în realizarea Programului propus, Responsabilitate şi Sănătate şi Pace şi Iubire! În rest, totul e Literatură!

Citit 2267 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2018 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.