Începe Festivalul „Gulliver”

Începe Festivalul „Gulliver”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul de Animaţie „Gulliver” (care se va desfăşura săptămâna viitoare, de luni până vineri)  reprezintă un brand fie şi pentru „vârsta” respectabilă pe care deja o are.

Dacă celelalte festivaluri de gen din ţară (cu excepţia celui de la Bucureşti) abia împlinesc 3 sau 7 ani, cel de la Galaţi îşi va sărbători majoratul la anul, dar va rămâne în continuare o manifestare dedicată copiilor.

Ediţia de anul acesta, cea de-a 17-a, a fost organizată cu mari eforturi, s-au mai tăiat pe ici, pe colo unele lucruri, dar nu se va face rabat la calitate, susţine directorul Teatrului „Gulliver”, Stelian Stancu.

„Sunt bucuros că am reuşit să ţinem festivalul. Nu vom da premii în bani, dar teatrele au fost bucuroase să vină şi să participe la această manifestare care de-a lungul timpului a certificat valori, a lansat regizori, scenografi şi actori, a confirmat sau a infirmat tendinţe în arta teatrului de animaţie”, a mai declarat Stelian Stancu.

17 spectacole în cinci zile

Pentru copiii gălăţeni, fiecare sfârşit de toamnă reprezintă o adevărată sărbătoare. E vremea magiei, când poveştile le umblă slobode prin suflet. Alături de ei, părinţii şi bunicii îşi retrăiesc copilăria. Vor fi 17 spectacole în cinci zile, cu tematică diversă şi cu mijloace diferite de realizare.

Teatru de păpuşi pe toate gusturile! Ca între organizatori de festivaluri de marcă, Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti va aduce un omagiu manifestării de la Galaţi. Luni şi marţi va prezenta în premieră spectacolul „Gulliver în Ţara Piticilor” în regia lui Cristian Pepino.

Nu lipsesc nici „Alba ca Zăpada”, „Mica Sirenă”, „Cocoşelul neascultător”, „Viteazul Vasilache”, „Stan Păţitu’”, „Fata babei şi fata moşului” sau „Crăiasa Zăpezii”. Vor fi şi poveşti mai noi: „Brăţara fermecată”, „1, 2, 3 … circ!”, „Potcoava cu noroc” şi „Vrăjitoarea pofticioasă”.

Alături de „Don Quijote” al gălăţenilor, va fi prezent şi „Regele Lear” – teatrele fiind cele care sunt chemate să educe şi să formeze cultura generală a copiilor prin spectacole accesibile vârstei acestora.

Vor fi prezente cam toate teatrele de păpuşi din ţară şi trei trupe de peste hotare, din Republica Moldova, Ungaria şi Ucraina.

Spectacolele se vor desfăşura fie la Teatrul „Gulliver”, fie la Teatrul Dramatic.

Programul de luni

Teatrul „Gulliver”

·    ora 10.00 – Deschiderea festivă

·    ora 10.15 – „Don Quijote” – Teatrul „Gulliver”

Teatrul Dramatic

·    ora 12.00 – „Gulliver în Ţara Piticilor” – Teatrul „Ţăndărică”, Bucureşti

Teatrul „Gulliver”

·    ora 13.00 – „Cocoşelul neascultător” – Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea

Citit 665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.