Darurile lui David Sava

Darurile lui David Sava
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Artistul plastic şi-a sărbătorit ziua de naştere oferind gălăţenilor o expoziţie şi o prezentare de modă *

Toate doamnele şi domnişoarele prezente vineri seară la triplul eveniment de la Muzeul de Artă Vizuală au plecat acasă dorindu-şi măcar una dintre ţinutele care poartă semnătura lui David Sava.

Nici domnii n-au plecat cu buzunarele sufletului goale: cine nu şi-ar dori un tablou cu tufănele sau un peisaj cu mesteceni, marca aceluiaşi artist?

Cu alte cuvinte, a fost sărbătoare mare la sfârşitul săptămânii trecute: David Sava a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere dăruindu-le gălăţenilor o seară plină de culoare, stil, rafinament – aşa cum de mult nu ne-a fost dat să avem parte.

„Contrast” a fost genericul sub care au fost reunite vernisajul şi prezentarea de modă, realizată cu ajutorul fetelor de la aQua Models. 

Colegul de liceu şi facultate, prietenul Gheorghe Miron este cel care i-a organizat expoziţia:

„David Sava a fost ocupat în ultimul timp cu designul vestimentar şi a neglijat cumva pictura. De aceea, m-am bucurat nespus când am văzut că a lucrat şi pe acest domeniu. În opinia mea, este cel mai bun pictor”.

„Numai el ştie să aştearnă pe pânză o asemenea gamă cromatică. Despre designul vestimentar, nefiind în mod direct interesat, las să vorbească de la sine cele peste 25 de premii pe care le-a câştigat la competiţii naţionale şi internaţionale”.  

„Marca David Sava se recunoaşte dintr-o privire”

Cel mai bine despre efectul pe care l-a avut prezentarea de modă au vorbit doamnele care au urmărit totul cu sufletul la gură.

„Pe vremea când eram eu adolescentă n-am avut norocul să existe un David Sava care să realizeze asemenea haine. Mi-au plăcut vreo două costume la nebunie. Au o distincţie aparte”, ne-a spus Elena Albu, profesoară. 

„Îl cunoşteam pe David Sava ca pictor. Chiar şi expoziţia din seara asta a fost o surpriză şi consider că este o înnoire în pictura lui şi o notă de prospeţime pe care am regăsit-o în colecţia vestimentară. Mi-a făcut o impresie excelentă”.

„Are o unitate nu numai cromatică, asimetrii, contraste,  dar şi o unitate de ansamblu: o linie de o eleganţă şi de o puritate specială care se menţine în toate tipurile de vestimentaţie care au defilat prin faţa noastră”.

„Am apreciat acele detalii, acele elemente de cromatică, cu foarte multă delicateţe amplasate pe haine. A fost o seară încântătoare”, ne-a spus entuziasmată Mariana Cocoş Tomozei, critic de artă.  

„Port creaţii David Sava de obicei.  Sunt nişte piese deosebite, purtabile şi la ocazie şi la un ceai, la o petrecere. Materiale şi croială de calitate. Eu sunt o clientă fidelă la Davi’s Design”, a adăugat Ileana Dobrea.  

„Aş putea spune că am crescut împreună cu David Sava. Sunt o fană a creaţiilor lui şi preţuiesc foarte, foarte mult pictura sa. Sunt foarte bucuroasă că a reînceput să picteze. Este o persoană foarte imaginativă şi a reuşit să-şi găsească propriul drum”.

„Lucrările sale vestimentare nu trebuie semnate, n-au nevoie de etichetă. Marca David Sava se recunoaşte dintr-o privire”, ne-a declarat plasticiana Liliana Negoescu.

Ar mai fi de adăugat că şi sărbătoritul s-a simţit bine  şi ne-a promis că la anul, tot de ziua sa, va reedita evenimentul care s-a bucurat de mult succes. Îi urăm încă o dată „La mulţi ani” şi numai zile calde, pe măsura sufletului său.

Explicaţii foto:

1 - Artistul gălăţean risipind daruri de culoare

2 - Una dintre piesele mai îndrăzneţe ale colecţiei de la Davi’s Design

Citit 1322 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.