Bucovineanul care a revoluţionat pictura

Bucovineanul care a revoluţionat pictura
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Artistul român Constantin Severin a pus bazele unui nou concept în pictură - expresionismul arhetipal şi altul în literatură – post literatura * Deşi în domeniul artelor plastice a fost autodidact, lucrările sale se bucură de succes în ţară şi străinătate *

Un eveniment deosebit se va desfăşura mâine, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi: la ora 12.30, în Sala „Simion Mărculescu” va fi vernisată expoziţia „Text şi timp” care poartă semnătura artistului român de talie internaţională Constantin Severin.

O viaţă dedicată picturii şi literaturii

Născut la Suceava, Constantin Severin pictează de la vârsta de şapte ani, studiind pe cont propriu artele plastice.  Jurnalist, poet, critic de artă ajunge să lanseze şi să teoretizeze un concept original în arta contemporană – expresionismul arhetipal, care-l va face cunoscut peste hotare, odată cu lucrările sale care devin din ce în ce mai apreciate.

Conceptul său se bazează pe ideea recreării   artei specifice culturilor din trecutul îndepărtat. Celor peste 800 de articole realizate în diferite publicaţii ca jurnalist,  li se adaugă şi câteva volume publicate – poezii, eseuri, studii despre artă.  

Altă realizare a sa în domeniul scrisului, pe lângă câteva premii câştigate, este lansarea conceptului de post-literatură, recunoscut de artişti de talie internaţională.

Are expoziţii personale sau de grup în România, dar şi în Republica Moldova, Germania, Norvegia, Finlanda, SUA, Franţa, Ungaria.

Un artist de top

Lucrări cu semnătura Constantin Severin sunt expuse  în muzee şi colecţii particulare din România, Germania, Anglia, Finlanda, SUA, Norvegia, Italia, Elveţia si Ucraina.

Lucrările sale au intrat, până în prezent, de 33 de ori în Top 50 (de 4 ori în Top 10) la cea mai importantă competiţie online de artă, Showdown, organizată de Muzeul de Artă Contemporană Saatchi Gallery din Londra care are cel mai frecventat site de artă din lume (cu peste 70 de milioane de accesări în 24 de ore).

Recent, creaţii de-ale sale au fost incluse în albumul „Libertate şi Artă”, alături de alţi 73 de artişti reprezentativi din alte state ale lumii.

Citit 648 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.