Folclorul juvenil îşi caută „Perla Dunării”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” găzduieşte astăzi, 12 noiembrie, cu începere de la ora 15, cea de-a 3-a ediţie a Festivalului Concurs de Muzică Populară pentru Copii şi Tineri „Perla Dunării”, manifestare care îşi propune să încurajeze şi să promoveze tinerele talente din această parte a ţării.

Preselecţia celor care vor intra în concurs a avut loc în luna octombrie şi a fost făcut de specialişti ai Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ): Vasile Plăcintă – şef Ansamblu Folcloric „Doina Covurluiului”, Anişoara Stegaru – şef Secţia Cercetare, Ion Chiciuc – dirijor, George Bînţu – instrumentist, Aurică Totolici – solist, Carmen Serea – referent secţia de Cercetare.

Potrivit unui comunicat de presă al CCDJ, în finală s-au calificat 20 de concurenţi, tineri interpreţi care au avut obligativitatea să interpreteze un număr de două piese din repertoriu muzicii populare din zona Moldovei.

„Este un eveniment important pe care Centrul Cultural «Dunărea de Jos» îl organizează din dorinţa de a promova şi păstra nealterat folclorul din această parte a ţării. A fost o preselecţie riguroasă iar cei mai talentaţi au intrat în marea finală a Festivalului «Perla Dunării», de pe data de 12 noiembrie. Pe toată perioada concursului, tinerii vor fi acompaniaţi de orchestra Ansamblului Folcloric «Doina Covurluiului»”.

„Având în vedere că ne confruntăm cu un nou virus gripal, ca  organizatori am luat măsuri speciale. Astfel, publicul şi concurenţii vor fi dezinfectaţi la intrarea în sala de spectacol, intrare care se va face începând cu ora 14.30”, a declarat Răzvan Avram, directorul general al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Festivalul „Perla Dunării” se va desfăşura şi în acest an pe două categorii de vârstă: 6-11 ani şi 12-18 ani.

Juriul festivalului va acorda premii pentru fiecare din cele două categorii: premiul I – 500 lei, premiul al II-lea – 400 lei şi premiul al III-lea – 300 lei.

De asemenea, fiecare participant, cu excepţia celor premiaţi, va primi o diplomă de participare şi suma de 50 de lei.

Citit 573 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.