Sfârşit de săptămână plin, la Teatrul Dramatic. Comedii pentru toate gusturile

Sfârşit de săptămână plin, la Teatrul Dramatic. Comedii pentru toate gusturile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Festivalul Naţional de Comedie îşi îmbie spectatorii şi în acest sfârşit de săptămână cu trei spectacole care să le aducă zâmbete pe  buze şi hohote de râs în suflet. Se vor prezenta la rampă trei teatre cu tradiţie, din Constanţa, Chişinău şi "Bulandra" din Bucureşti.

Vineri, 12 octombrie, de la ora 19,00, Teatrul de Stat Constanţa intră în festival cu "Testosteron" de Andrzej Saramonowicz, în regia  lui Traian Şoimu. Este o piesă care a făcut furori în mai multe ţări, iar în Polonia a fost ecranizată şi transformată într-un serial de succes. Joacă numai bărbaţi, în număr de şapte, care vorbesc numai despre femei, despre dezamăgiri şi bucurii în dragoste. Limbajul este licenţios, organizatorii avertizând că accesul minorilor în sală nu este binevenit. Preţul unui bilet este de 18,90 lei.

Sâmbătă, 13 octombrie, tot de la ora 19,00, pe scena Dramaticului urcă "Balamucul vesel", de S. T. Burke, o producţie a Teatrului Naţional ʺMihai Eminescuʺ Chişinău.

E o piesă de teatru dinamică, moralistă, cu umor sănătos şi o doză de nebunie împletită cu raţiune. Spectacolul este o veritabilă harababură ordonată, în care se derulează cele mai deşănţate evenimente ale unei societăţi fictive, foarte apropiate de realităţile basarabene, dar şi de cele  româneşti. Partea cea mai interesantă este conjunctura dintre Bine şi Rău, care aici devine difuză, absurdă, făcând ca Lupii să se înfrăţească cu Mieii, iar Caprele şi Verzele să joace împreună. Preţul unui  bilet este de 31,50 de lei.

Duminică, 14 octombrie, de la ora 19,00, vin bucureştenii de la "Bulandra", cu "Meşteşugul vieţii", de Hanoch Levin, în regia talentatului Felix Alexa, care a montat şi la Galaţi spectacolul de referinţă "Cerere în căsătorie". Vor urca pe scenă actori consacraţi: Răzvan Vasilescu în rolul lui Iona Popoh, Dana Dogaru (Leviva Popoh) şi Dan Aştilean (Gunkel). "Meşteşugul vieţii", una dintre cele mai apreciate piese ale marelui dramaturg israelian Hanoch Levin, examinează viaţa din perspectiva unui cuplu: speranţe pierdute, viaţă irosită, mânie, violenţă, regrete, dificultăţi de comunicare. E un spectacol puternic în care căsnicia este văzută deopotrivă, în registrul comic, dar şi tragic. Preţul unui bilet este de 52,5 lei.

Citit 1546 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2018 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.