Victoria performanței
Foto: Iulia Kelt

Victoria performanței
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

”În 1956, anul în care a început sistematizarea oraşului Galaţi, grav afectat de război, sculptorii au primit primele comenzi pentru realizarea unor busturi”, se arată în revista secției Documentare – Memorie Digitală a Muzeului Național de Artă Contemporană București. 

Printre cele dintâi lucrări expuse în spațiul nostru public este și ”Victorie” a lui Karoly Kondrak (1930 – 2002). Sculptor român de naționalitate maghiară, a absolvit Institutul de Arte Plastice București, urmând cursurile lui Alexandru Ciucurencu și ale lui Constantin Baraschi. Cu expoziții în țară și străinătate (Ungaria, Ucraina, Germania), este în prezent mai cunoscut peste hotare decât la noi, lucrările sale fiind tranzacționate la casele de licitații din Budapesta.   

În imagine, Diana – Cătălina Popa citește, sprijinită de lucrarea lui Kondrak, din ”Best of – proză scurtă a anilor 2000”, volum în care sunt prezenți cei mai importanți scriitori români contemporani.

Profesor de limba și literatura română la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Galați, cu doctorat în științe umaniste, Diana – Cătălina a primit titlul de ”Profesor pentru excelență” din partea Ministerului Educației (2013), premiul ”Merito pentru excelență în educație” (2016) și ”Ordinul pentru Învățământ” în grad de Cavaler, acordat de Președintele României (2016). Este autor de manuale școlare, public speaker în cadrul TEDx, SuperTeach și KineDoc și coordonatorul clubului de voluntari Starfish Volunteering Club. Oricât ar părea de greu de crezut, îi mai rămâne și timp liber pe care și-l petrece regizând piese de teatru pentru amatori, în colaborare cu Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”.

100 comori pe hârtie, în 100 de locații importante ale Galațiului, timp de 100 de zile

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) și Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă". Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 1173 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2018 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.