Printre premii, în ascultarea timpului
Foto: Iulia Kelt

Printre premii, în ascultarea timpului
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Abia a împlinit 16 ani şi numără peste 60 de premii şi diplome la concursurile locale şi naţionale de limba română, engleză, matematică ori informatică. Plus 15 medalii (9 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz).

Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri’’, profil matematică-informatică, Denisa Lepădatu are deja opt cărţi publicate şi peste 40 de premii literare. Printre cele mai importante se numără Premiul I pentru poezie la Concursul Naţional ”Mihai Eminescu”, iunie 2018, Botoşani, Premiul I la Concursul Naţional ”Cele mai frumoase povestiri ale adolescenţilor”, mai 2018, Bucureşti, Premiul I la Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI, aprilie 2018, Iaşi, Premiul "Vasile Voiculescu’’ la Concursul de creaţie literară "Vasile Voiculescu’’, octombrie 2017, Buzău, Premiul pentru poezie la Festivalul Naţional de poezie Octavian Goga, octombrie 2017, Cluj sau Premiul Clubului UNESCO (2017). Are deja şi recunoaştere internaţională: Premiul “Medalia de Argint” la Concursul Internaţional de Poezie „Tra Sechia e Pannaro”, Modena, Italia (mai 2014) sau Premiul I la Festivalul Internaţional de Poezie ”Renata Verejanu”, Chişinău, R. Moldova, (septembrie 2014) sunt doar două dintre ele.

În imagine, Denisa citeşte din ediţia princeps ”Istoria Rusiei sub Petru cel Mare”, scrisă de Voltaire (1763) în care e descrisă bătălia de la Stănileşti (1711), în care a fost implicat şi Dimitrie Cantemir, domnitorul Moldovei. Stă lângă lucrarea ”Instrument pentru ascultarea timpului”, realizată de artista gălăţeană Mihaela Brumar.

100 comori pe hârtie, în 100 de locaţii importante ale Galaţiului, timp de 100 de zile 

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) şi Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă". Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 1949 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2018 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.