Cu talent, printre capcanele istoriei
Foto: Iulia Kelt

Cu talent, printre capcanele istoriei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primul premiu l-a luat la 21 de ani, pe când era încă student la Facultatea de Arte, specializarea arta actorului, la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Piesa în care juca - "Moartea lui Eskrokov", montată de Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galaţi - primea distincția pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru pentru Copii şi Tineret de la Piaţa Neamţ.

Au urmat apoi altele, printre cele mai importante fiind Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină la Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver" Galaţi, Premiul GODOT în cadrul Festivalului "Hyperion iese la Godot" cu spectacolul "Buzunarul cu pâine" sau Premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului "Maratonul teatrului independent Bucureşti Fringe".

În prezent actor la trei teatre ("Fani Tardini", "Gulliver" și Teatrul Muzical "Șapte", ultimul un proiect independent), Vlad Ajder este pasionat și de regie, având un master în acest domeniu, la Universitatea din Târgu-Mureş.

În imagine, Ajder citește din ediția princeps "Vlaicu Vodă", publicată în 1902 de Alexandru Davila. Pe fundal este fostul Grand Hotel, clădire ce a găzduit până recent Primăria Galați. Imobilul a fost ridicat în perioada 1911-1914 de către Elie Climis, după planurile arhitectului G. Loiso. După cel de-Al Doilea Război Mondial, clădirea a fost naționalizată, transformată în primul sediu al Securității gălățene, folosită apoi din 1968 ca sediu al Consiliului Popular. După 1990, aici și-a avut birourile administrația publică locală, iar în 2010 justiția a decis restituirea în natură a imobilului urmașilor fostului propietar, Pierre Macri.

100 comori pe hârtie, în 100 de locații importante ale Galațiului, timp de 100 de zile

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) și Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă".Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 1149 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.