Lansarea în istorie
Foto: Iulia Kelt

Lansarea în istorie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"Un proiect literar unic, cel puțin în România, ar trebui, la o ora lansării acestora, să se transforme în istorie!", nota în urmă cu o săptămână unul dintre cele mai importante portaluri dedicate evenimentelor culturale: bookhub.

Într-adevăr, este o experiență unică pritocită în urmă cu trei ani, în Librăria Humanitas din Galați, având drept rezultat Proiectul literar "IV Romane". Patru scriitori, aflați la momentul scrierii primelor romane, dezvăluiau din intimitatea creației și prezentau publicului fragmente din cărți, în timp ce le scriau. Una dintre cele mai importante edituri din țară, Brumar (premiată în 2018 de Uniunea Scriitorilor din România), a decis că merită publicate lucrările celor patru, lansarea având loc pe 17 noiembrie, la cel mai mare târg de carte din România, Gaudeamus.

În imagine, de la stânga la dreapta, protagoniștii proiectului "IV Romane": Andrei Velea (lansează "#Agora", are deja șase cărți de poezie și proză scurtă), Adi-George Secară (publică "Piripitinga", are deja zece cărți de poezie), jurnalistul Tudor Neacșu (debut absolut cu romanul "Karga") și Octavian Miclescu (publică acum "Vânzătorul de margarete", are deja patru cărți de poezie și proză scurtă, iar pe scena Dramaticului gălățean i s-a jucat piesa de teatru "Secretul lui Moebius").

Cei patru stau lângă lucrarea "Trecere" a lui Liviu Țurcanu, absolvent al Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" și al Facultății de Arte din București.

Cartea în jurul căreia se strâng cei patru scriitorii este "Groapa", a lui Eugen Barbu, ediție cu autograf.

100 comori pe hârtie, în 100 de locații importante ale Galațiului, timp de 100 de zile

"România pe hârtie în 100 de chipuri" este un proiect privat dedicat Centenarului, realizat de Institutul Cultural "Ars Rediviva" (ICAR) și Asociaţia "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă".Proiectul se va finaliza cu o expoziţie care va cuprinde toate cele 100 de comori prezentate.

Citit 1387 ori Ultima modificare Vineri, 16 Noiembrie 2018 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.