Cenaclul Noduri şi semne. Un bun povestitor

Cenaclul Noduri şi semne. Un bun povestitor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică împrejur și sub un imens brad de Crăciun, așa s-a desfășurat ședința de cenaclu de vinerea trecută. Prozatorul Nelu Păcuraru ne-a citit câteva pagini dintr-o carte deja publicată, "Melancolicul" (editura Fundației Universitare "Dunărea de Jos", Galați). Cartea ar putea constitui punctul de plecare pentru un nou roman. După cum au remarcat colegii de cenaclu, cu mai multă transfigurare și originalitate. Nelu Păcuraru e un bun povestitor, iar ingredientul secret al prozei domniei sale e umorul.

E o ciornă solidă, de la care se poate construi ceva foarte bun literar. O colaborare cu un redactor, cu un editor profesionist. V-a făcut plăcere să scrieți. Aveți de unde să plecați. (Adi Secară)

E o atmosferă veridică, puternică. E un text dinamic, autentic. Locurile comune afectează textul. Există suficiente premise pozitive. E scris pe nerăsuflate. (Cezar Amariei)

Funcționează umorul. E într-o zonă de jurnal, chit că nu e pas cu pas. În zona originalității scapă. Trebuie ceva care să atragă. (Matei Leonard)

Din ton îți dai seama că e spusă de o persoană de vârsta a treia. E așezat, cântărit. Remarc tonul de jurnal. Scrie ca și cum ar povesti. Uneori literatura îi scapă printre degete. Construiește din poveste în poveste. Multă oralitate. Unele povestioare rămân la nivel de banc. (Marius Grama)

E un bun povestitor. Are un umor fin. Textul curge. E viu, fluent. M-a prins. Mi-a făcut bine, parcă am participat și eu. (Anca Șerban Gaiu)

Aveți grijă la aria tematică. Transfigurarea! Am avut impresia că literatura se scrie ușor. E mult mai greu! Este foarte greu. (Grigore Postelnicu)

Vineri, 29 decembrie, orele 18.00, ne întâlnim în același loc, la "Viața liberă", pentru o ședință specială. Fiecare va citi câteva poeme preferate sau o pagină, două de proză.

Citit 1251 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Decembrie 2018 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.