Trei spectacole care nu trebuie ratate

Trei spectacole care nu trebuie ratate
Scenă din "O scrisoare pierdută"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O comedie rusească cu lacrimă înecată de râs, o alta pur românească, marca lui Caragiale, în care zâmbetul, oricât de subţire, ne îngheaţă uneori pe buze, şi o dramă cu doi protagonişti încleştaţi într-o luptă a orgoliului, aceasta este oferta Teatrului Dramatic "Fani Tardini" în acest weekend.

Vineri, 8 februarie, de la ora 19,00, la Sala Studio, se va juca "Trei graţii", în regia lui Eugen Făt şi scenografia Soranei Ţopa. Este povestea dulce-amăruie a unor prietene de-o viaţă, ajunse acum la o vârstă a amintirilor, la fel de răscolitoare aşa cum, de fapt, a fost toată viaţa lor. E un spectacol care ne va pune pe gânduri şi ne va purta pe fiecare pe tărâmuri cunoscute, trăite şi, uneori, refuzate. Personajele povestesc cu amar, dar şi cu veselie despre încercarea de a aduce trecutul în prezent şi de a se întoarce la ce au trăit şi pierdut. Cele trei actriţe, Liliana Lupan, Svetlana Friptu şi Carmen Albu, secondate de Dan Căpâţână, joacă nuanţat şi credibil, zguduind sala de râs la fiecare replică şi aducând, în acelaşi timp, o lacrimă în colţul ochilor.

Sâmbătă, 9 februarie, de la 19,00, puteţi vedea spectacolul "O scrisoare pierdută", după I. L. Caragiale, reinventat de regizorul Eugen Făt, cu un umor uimitor. Dincolo de cunoscutele tirade caragialeşti, aveţi şansa să descoperiţi o comedie cu totul nouă, plină de aluzii şi rezolvări scenice uluitoare, care vă vor îmbolnăvi de râs! Joacă excelent: Ion Moldoveanu, Carmen Albu, Gabriel Constantinescu, Răzvan Clopoţel, Vlad Ajder, Lică Dănilă, George Breabăn, copiii Sara Drăguţ, Rareş Jaşcu şi David Călinescu, alături de o numeroasă figuraţie. Duminică, 10 februarie, de la  ora 19,00, trupa gălăţeană vă invită să intraţi în universul răscolitor al unei poveşti cu protagonişti - Wolfgang Amadeus Mozart și Antonio Salieri - care au trasee de viaţă excepţionale. În piesa "Amadeus", Peter Shaffer a preluat tema generoasă a misterului unui geniu - în acest caz, sub forma unui vizionar al muzicii, care îşi imagina compoziţii întregi, minunate şi înălţătoare în cap, dar care se prezenta lumii drept un aventurier deşănţat şi un libertin auto-distructiv. Muzica lui Mozart, despre care Salieri vorbește cu reverenţă ca fiind "vocea lui Dumnezeu", intrigă şi trezeşte revolte la gândul că ar putea fi creată de o astfel de persoană destrăbălată. Vor avea roluri complexe, dar generoase de interpretat actorii: Vlad Volf, Cristian Gheorghe/ Ionuţ Alexandru Moldoveanu, Flavia Călin, Oana Mogoş, Cristina Uja Neagu, Elena Ghinea, Liliana Lupan, Dan Căpăţână, Ciprian Braşoveanu, Vlad Ajder, Tamara Manea, Nicoleta Lungu şi Doru Roşca. Regia ambiţioasei producţii aparţine lui Cătălin Vasiliu. Scenografia este semnată de Daniel Divrician, iar aranjamentul muzical de Costas Ivanov.

Citit 1007 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2019 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.