Punguţa cu doi bani, pentru cei mai mici spectatori

Punguţa cu doi bani, pentru cei mai mici spectatori
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cei mai  mici dintre spectatori sunt aşteptaţi duminică, 10 februarie, dar şi săptămâna viitoare, pe 17 februarie, începând cu ora 10,30, la avanpremiera şi premiera spectacolului "Punguţa cu doi bani". Îndrăgitul actor Aurelian Iorga, cunoscut copiilor pentru rolurile sale memorabile, a făcut o adaptare în versuri după povestea lui Ion Creangă şi semnează şi regia, scenografia şi ilustraţia muzicală.

"Am pus încă de anul trecut pe masa domnului director versurile şi propunerea pentru acest spectacol, o poveste clasică, cerută de învăţători şi educatoare, şi m-am bucurat să văd că ideea mea a fost acceptată. Am avut oarecum trac, pentru că nu e uşor să te transformi din coleg de scenă în cel care dă indicaţii, dar am avut plăcuta surpriză să constat că ai mei colegi au intrat în acest joc cu toată inima şi m-au ajutat foarte mult. Nu numai actorii, ci şi echipa tehnică", povesteşte Aurelian Iorga.

A ales varianta în versuri pentru că la vârsta publicului ţintă, 3-6 ani, e mult mai uşor de urmărit un text ritmat şi cu rimă. Totodată, a căutat soluţii ca schimbarea decorurilor să se facă cu rapiditate şi a imprimat spectacolului un ritm alert. Prin jocul actorilor şi dinamica decorului, prichindeii vor fi, cu siguranţă, greu de stăpânit din a-şi manifesta implicarea în poveste.

"Nu sunt la prima experienţă ca regizor, am mai montat la Teatrul "Fantazio" din Constanţa şi la Muzicalul gălăţean, dar e prima  dată când regizez "acasă", la Gulliver. Am mari emoţii. Îi aştept pe micuţi cu drag la  spectacol, dar şi pe părinţi, să se întoarcă în timp şi să se bucure de privilegiul de a fi iar copii", mai spune realizatorul spectacolului.

În distribuţie îi regăsim pe actorii: Mihaela Lecca-Gorea, Nicole Lungu, Ion Tudorache şi Nicoleta Miru, care însufleţesc, cu mare antren, marionetele-personaje. "Colegii mei fac o treabă minunată. Mihaela Lecca e la fel de năzdrăvană precum personajul pe care-l joacă, cocoşelul. Ion Tudorache joacă cu succes două personaje opuse, fiind şi boierul, şi moşneagul. Nicole Lungu şi Nicoleta Miru au, de asemenea, sarcina grea de a fi  mai multe voci  şi personaje, dar se descurcă de minune. Au intrat în jocul nostru şi cei din echipa tehnică, Mihai Caragaţă, de exemplu, va fi o mascotă, calul, despre care nu vreu să spun mai  multe acum", mai povesteşte Aurelian Iorga.

Pentru achiziţionarea biletelor online, părinţii pot accesa link-ul https://bilete.teatrul-gulliver.ro. De asemenea, acestea se pot cumpăra cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, de la sediul teatrului (în incinta Teatrului Dramatic "Fani Tardini")

Citit 1658 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.