Lansare de carte… poştală

Lansare de carte… poştală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei obişnuiţi cu lansările de volume de la mansarda Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, au avut parte de un altfel de eveniment editorial. Vineri, s-a lansat o carte... poştală * 

Este vorba despre cartolina “Hortensia Papadat Bengescu”, tipărită la iniţiativa Serviciului Editură al instituţiei, cu susţinerea Companiei Poşta Română.

Lansarea a avut loc şi în prezenţa directorului Direcţiei Regionale de Poştă Galaţi, Ion Ştefan, care s-a bucurat să reafirme susţinerea necondiţionată a proiectelor culturale locale.

Casa Memorială „Hortensia Papadat Bengescu” din Iveşti a fost reabilitată, de altfel, şi cu ajutorul fondurilor  donate de Poşta Română. Acum, aceeaşi companie va distribui ilustrata în oficiile gălăţene, fără comision.

Astfel, un exemplar costă un leu (faţă de costul de producţie de 0,5 lei), iar editura centrului a scos 2.000 de exemplare.

În total, şase ilustrate

În cadrul proiectului „Galaţi – oraşul scrie, oraşul citeşte” vor fi editate şase cărţi poştale personalizate cu nume sonore gălăţene. Câte o ilustrată cu Ştefan Petică, Costache Conachi, Grigore Hagiu, Costache Negri şi Calistrat Hogaş va apărea o dată la două luni, pe parcursul anului viitor.

Pentru realizarea următoarelor cărţi poştale, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” se va asocia şi cu Biblioteca “V.A. Urechia”. Lansarea primei ilustrate din seria de şase marchează şi împlinirea a zece ani de la înfiinţarea instituţiei, după cum au anunţat reprezentanţii Centrului Cultural.

Explicaţie foto: Prima carte poştală din seria de şase ilustrare a fost tipărită în 2.000 de exemplare

Citit 534 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.