Centrul Cultural a împlinit zece ani

Centrul Cultural a împlinit zece ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni seara, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” a organizat pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” un spectacol extraordinar, la împlinirea a zece ani de la înfiinţare.

Cei care au venit la „Dramatic” au fost întâmpinaţi  de Fanfara „Valurile Dunării”. Oaspeţii au admirat şi produsele de olărit, măştile populare sau numeroase lucrări publicate la editura Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ), toate expuse în foaier.

Pe scenă au evoluat o parte dintre artiştii instituţiei, dar şi cursanţi ai Şcolii de Arte care s-au remarcat la numeroase festivaluri din ţară şi din străinătate.

Spectatorii i-au aplaudat deopotrivă pe micuţele balerine de la clasa de specialitate şi pe interpreţii de muzică populară şi uşoară. Au mai încântat audienţa membrii Coralei „Allegria” şi cei ai Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului”.

Distincţii pentru preşedinţi

La ceas aniversar, actuala echipă a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a oferit şi premii celor care, pe parcursul unui deceniu, „au contribuit la susţinerea şi dezvoltarea acestei instituţii de cultură”.

Este vorba despre toţi preşedinţii de consiliu judeţean şi despre toţi directorii de la cârma CCDJ.

In memoriam, i-a fost acordată o astfel distincţie lui Răzvan Angheluţă, cea care a ridicat diploma fiind fiica acestuia, Laura Angheluţă. Au urmat Dan Lilion Gogoncea, Dumitru Nicolae (preşedinte CJ interimar, pentru o scurtă perioadă), Eugen Durbacă şi Eugen Chebac, actualul preşedinte CJ.

Totodată au mai fost premiaţi Rusalin Vlaicu, primul director al CCDJ, Sergiu Dumitrescu, cel de-al doilea ocupant al acestui post, dar şi Vlad Vasiliu, ca director al Teatrului „Fani Tardini”, şi Rodica Androne, profesor în cadrul Şcolii de Arte, clasa de balet.

O parte dintre cei distinşi de Centrul Cultural nu au fost prezenţi la ceremonie ca să-şi ridice premiul.

După ce a mulţumit pentru distincţie, Eugen Chebac, preşedintele CJ, a adăugat:

„Sper ca 2010 să fie mai prost decât 2011, dar mai bun decât 2009. A fost un an greu, dar am reuşit să îl depăşim şi am demonstrat, împreună cu echipa de la Centrul Cultural, că şi cu bani puţini se poate face cultură”.

Aniversarea de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” continuă astăzi, la sediul instituţiei, cu lansarea CD-ului „Colinde tradiţionale din Zona Galaţiului”.

Explicaţie foto 1: Preşedintele CJ Eugen Chebac, primind premiul de la gazdele evenimentului, Aurelia Bogatu şi Răzvan Avram

Citit 921 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.