Demențiale

Demențiale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vinerea trecută, Andrei Velea  a citit la cenaclu câteva poeme noi. După cum puteți afla mai jos, părerile au fost împărțite. Un poem, totuși, a smuls aprecieri unanime. Cât despre poemul ce va da titlul viitoarei cărți, acesta va fi rescris. Întrucât autorul și cronicarul sunt una și aceeași persoană, cronica de față se va rezuma doar la contabilizarea obiectivă părerilor din cenaclu.

Mi-a făcut impresia unei cronici scrise cu un ritm interior susținut. Muzicalitate puțin obișnuită, prin repetarea cuvintelor cu vocale deschise. E ca un chirurg. E o radiografie rece. Operație pe el însuși. Poezie de atmosferă în care se intră foarte ușor. Fiecare poem conține mai multe poeme. E o cascadă de poezii. (Iulian Mardar)

Prima poezie a rezonat cel mai mult cu mine. Celelalte două au fost mai artificiale. Ultima ar trebui șlefuită, mai puțin gândită. (Violeta Bobe)

Scrii foarte bine. Pe măsură ce trece timpul te întreci în ceea ce privește poezia ca un tot. Mergi mult mai mult pe partea de feeling. Chiar și ultimul e scris din suflet, experiența personală transpusă în poem. (Anca Șerban Gaiu)

Nu mi-au displăcut, dar nu m-au atras foarte mult. Mesajul e prea direct. Directețea scade din forță. Îmi dă senzația că oriunde aș alege sfârșitul poemului nu ar dispărea nimic. Nu mi se pare consistent. Al doilea text e diferit. Repetițiile exagerate dau impresia de rețetă. Sunt imagini care cristalizează ideea în jurul lor. Mă aștept să te joci cu imaginația mai mult. (Octavian Miclescu)

Mi-au plăcut. Dialectica e postmodernă, un optzecism mult diluat. Diferă ultima. E un bumerang care se întoarce. (Leonard Matei)

E ca un asasin în serie rămas fără muze. Primele încep solid. Al treilea parcă e tăiat la jumătate. Au mai mult suflet. (Adi Secară)

Ultimul poem are nuanțe comice, dă impresia unei piese de Băieșu. E o piesă de teatru. M-a amuzat, chiar dacă nu e genul meu. A doua mi-a plăcut. E mai sepulcral, îmi place. Sunt multe porțiuni demențiale. Prima e simpatică. Sfârșitul dionisiac e reușit, e ceva viking. Nu sunt fanul repetițiilor. (Ovidiu Vrânceanu)

Vineri, 19 iulie, ora 17.00, cenaclul se întâlnește la Brăila, la Muzeul de Istorie, secția Etnografie, unde va avea loc o prezentare a cenaclului literar "Noduri și semne" și a proiectul "IV Romane".

Citit 932 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iulie 2019 11:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.