160 de ani de la naşterea Poetului

160 de ani de la naşterea Poetului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi ziua de naştere a lui Mihai Eminescu este abia vineri, manifestările dedicate aniversării Poetului au început încă de luni.

În Şcoala Gimnazială 28, care poartă numele lui Mihai Eminescu, era agitaţie din prima zi a săptămânii. Elevii şi dascălii lor au pregătit numeroase dezbateri, expoziţii, activităţi artistice, ateliere de creaţie, concursuri de recitări.

Spectacole

La Biblioteca „V. A. Urechia”, programele artistice ale copiilor de grădiniţă, care se vor desfăşura joi dimineaţă, vor pregăti atmosfera pentru dezbaterea serioasă de la ora 17, „Eminescu în actualitatea culturală românească”, cu care se deschide, în 2010, Salonul literar „Axis Libri” .

Tot joi, de la ora 14, Casa de Cultura a Sindicatelor (CCS) Galaţi, în parteneriat cu Liceul de Arta „D. Cuclin” şi Şcoala „Mihai Eminescu”, organizează spectacolul „Pentru Eminescu”, în sala mică de la parterul CCS.

„Întâlnirea” anuală la statuia Poetului din parcul „Eminescu” a reprezentanţilor autorităţilor şi a personalităţilor locale are loc vineri, 15 ianuarie, de la ora 10.

De la ora 12,00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” este programat spectacolul „Eminescu mon amour”, la realizarea căruia colaborează Biblioteca Judeţeană, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Galaţi-Brăila, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

După-amiază, mai exact de la ora 14,30, bibliotecarii îi aşteaptă la sediul central pe simplii gălăţeni iubitori ai versurilor eminesciene, la o lectură publică.

Expoziţii

Ca de fiecare dată în această perioadă a anului, manuscrise, cărţi şi alte documente valoroase despre viaţa şi creaţia Poetului ies la lumină din sertarele de obicei închise publicului larg. Expoziţiile sunt găzduite atât de sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”, cât şi de filialele de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi de la Euro-Gara CFR.

De asemenea, în această perioadă, o expoziţie de carte poate fi vizitată şi în holul Teatrului Muzical „Nae Leonard”, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor gălăţenii vor putea admira fotografiile grupate sub titlul „Eminesciana”.

Citit 540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.