CRONICĂ DE CENACLU | Anchetă poetică

CRONICĂ DE CENACLU | Anchetă poetică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dintre cele două poeme prezentate de Anca Șerban Gaiu, unul a cucerit audiența. E un poem inspirat de audierile în urma „contra-manifestației” organizate pe 11 mai la Galați. E un dialog între comisarul de poliție și un poet, o adevărată anchetă poetică. A cucerit prin prospețime, imaginație și prin faptul că e atât de ancorat în realitate. Următoarea carte a poetei se anunță una excelentă!!!

Al doilea poem este excelent, dincolo de anecdotică. E bine dozat și emoționant. Poem adevărat. Primul nu îmi spune mare lucru. Aduce a „Kafka la malul mării”. Al doilea e articulat, are un dialog, un punct culminant. Realitate vs. poezia realității. Tensiunea e foarte bine creată. Starea care învinge e poezia. Sunt încântat. (Iulian Grigoriu)

Mi-a plăcut mult mai mult al doilea. Intră pe contrapunct cu întrebările oficiale, din joacă le opune poezia. A ieșit foarte bine. S-au acumulat energii. Rezultatul e unul benefic. Foarte frumos. (Stela Iorga)

Aș cumpăra cartea pentru al doilea poem. E talent, e scris bine. E un pretext folosit cu dibăcie. E ca un meci de tenis. E un fel de Simona Halep care joacă un meci cu un polițist. Imagini foarte frumoase, proaspete. (Iulian Mardar)

Prima m-a dus cu gândul la „Bătrânul și marea”. Nu are același parfum. A doua poezie are încărcătură, e plină de sentiment și de stare. Un triumf al fragilității în fața lamei de cuțit. (Ana Panagatos)

E o surpriză mare al doilea poem. Are impact, spune ceva. Ar merge un volum așa. Mi-a plăcut foarte mult. (Sabina Penciu)

Al doilea e foarte bun. Nu prea înțeleg sublinierile. (Matei Leonard)

Pe prima aș uita-o. A doua e altă clasă. Construcția antagonică e creată foarte bine. Aștept un ciclu pornind de la asta. E o anchetă poetică. (Mihai Vintilă)

Aș vrea să continue în stilul ăsta. Se cunoaște experiența de teatru. Superb poemul. (Ioan Gh. Tofan)

Fără introducere e în aer. A venit firesc, de la sine, așa a devenit foarte bună. Anca are talent. Toate sentimentele sunt susținute de imaginile pe care le creează. Personajul pare fragil, însă spiritul e atât de puternic. (Nona)

O simt mai melancolică și mai gânditoare. (Violeta Bobe)

Am audiat două compoziții sprințare, inteligente și curajoase. Anca se îndreaptă spre un stil propriu inconfundabil. (Nelu Păcuraru)

Îmi place mult. (Valentin Dragoș)

Vineri, 16 august, ora 18.00, cenaclul este invitatul Monicăi Turcu, unul dintre cei mai talentați artiști vizuali din urbe, la o lectură de poezie în atelierul de pe strada Rubinelor.

Citit 1013 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.