Alice în Ţara Minunilor Scurte

Alice în Ţara Minunilor Scurte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lansarea cărţii „A doua întoarcere în Nam” *

O prozatoare interesantă, sinceră şi incisivă! A doua carte de versuri  semnată de Stela Iorga, „A doua întoarcere în Nam”, i-a adunat, de ziua lui Eminescu, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”  – editorul cărţii, nu numai pe colegii săi de la cenaclul „Noduri şi Semne”, semn că poeta şi prozatoarea a atras deja atenţia.

Stela Iorga a decis să-şi publice acum numai textele scrise după 1990. „Cea mai mare parte a textelor din această carte a trecut prin furcile caudine ale festivalurilor naţionale şi internaţionale”, de unde s-au întors cu trofee, a precizat autoarea.

Juriul festivalului „Lucian Blaga” a rămas surprins atunci când a trebuit să o premieze: după scriitură, după forţa şi duritatea cuvintelor, erau siguri că este vorba despre un bărbat…

„Amprenta sa literară este cunoscută sau, mai bine zis, recunoscută în viaţa literară de la Dunărea de Jos”, a spus-o, în deschidere, prozatorul Ion Avram, preşedintele cenaclului „Noduri şi Semne”.

„Un om cu sensibilitate acută”, poeta îşi arată „dezacordul şi revolta în raport cu nedreptăţile la care este martoră.”

Criticul Adrian Secară crede că poeta „…face un portret de neuitat realităţii contemporane cu noi. Este o Alice într-o ţară în care minunile nu mai ţin nici măcar trei minute”.

Criticul Viorel Ştefănescu spunea: „Am citit cartea cu plăcere şi entuziasmat fiind în urma lecturii, am spus – chiar e un eveniment! Dura, ironica, sarcastica Stela Iorga scrie poeme de dragoste!”.

Umorul negru rămâne însă şi aici, a constatat criticul.  În final, epigramistul Vasile Plăcintă i-a dedicat poetei un catren, lăudându-i astfel curajul de a scoate o carte în aceste vremuri…

Explicaţie foto: Lansarea a avut loc în sala „La Mansardă” a Centrului Cultural

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.