Film despre o generaţie de medici pe cale de dispariţie

Film despre o generaţie de medici pe cale de dispariţie

Scenă din documentarul "Miniatură pentru pian"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În cadrul programului Kinedok, la Muzeul de Artă Vizuală va rula astăzi, 26 septembrie, de la ora 18,00, documentarul "Miniatură pentru pian" (Bulgaria, 2017). Regia este semnată de Eldora Traykova.
Cu umor şi într-un ton melancolic, documentarul descrie rutina de zi cu zi a patru medici de vârsta a treia care îşi desfăşoară munca în sate îndepărtate din diferite regiuni mărginaşe ale Bulgariei. În ciuda dificultăților întâmpinate, aceștia continuă să-şi îndeplinească îndatoririle profesionale. O generaţie de medici dispare din viaţă fără a putea fi înlocuită. 
Filmul a obţinut Premiul pentru cel mai bun documentar la Sofia Film Fest (2018).
Eldora Traykova s-a născut în 1956 în Petrich, Bulgaria. În 1979, a absolvit secția de Regie de Film și Televiziune a Academiei Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică din Sofia. Între 1979-1992, a activat ca regizor în cadrul Studioului de Film "Vreme", iar începând cu 1992, lucrează ca freelancer. A realizat peste 50 de documentare care au acumulat o listă lungă de premii, atât la nivel naţional, cât și internaţional.

Citit 549 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 19:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro