Novorealiştii expun la Muzeul de Artă

Novorealiştii expun la Muzeul de Artă

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
1 comentariu

O ofertă care nu se poate refuza, căci adună la un loc o muncă foarte laborioasă şi talente cunoscute, va fi vernisajul unei noi expoziţii la Muzeul de Artă Vizuală, programat miercuri, 23 octombrie, de la ora 18.00. Este vorba de o expoziţie cu mai multe genuri de artă plastică - pictură, sculptură, grafică, iar organizator al evenimentul, împreună cu muzeul, este Societatea Artiştilor Figurativi din România (SAFR).
Numele artiştilor care vor expune nu mai au nevoie de mult de prezentare, ei ducându-ne faima şi peste hotare! Theodora Daniela Capăt vine tocmai din Suedia, plasticianul Călin-Raul Anton, de la Cluj, Constantin Crenganiş, din Iaşi, alături de apreciaţii gălăţeni Cornel Corcăcel, Raul Popa şi Liviu-Adrian Sandu. Încurajaţi să continue în artă cu măiestrie, vor expune şi elevii Cosmin Caraman şi Claudia Riza, de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin", câştigători ai Concursului Naţional "Artistul adolescent" 2019, organizat recent de SAFR.
"Promovarea artei figurative generic numită "realistă" nu mai este un deziderat pentru Societatea Artiştilor Figurativi din România, ci a devenit o certitudine, în ciuda faptului că la nivel naţional sunt puţini artişti care mai preţuiesc şi dovedesc măiestria, iar coagularea lor într-o expoziţie de grup nu-i tocmai o misie uşoară. De această dată, SAFR aduce în faţa publicului vizitator doi sculptori din Iaşi, un pictor din Cluj, o tânără pictoriţă din Suedia (născută în România) şi trei artişti gălăţeni. Promovarea tinerelor talente este un alt punct important din agenda SAFR", ne spun organizatorii.

Citit 607 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2019 18:54

1 comentariu

  • postat de Octavian Vineri, 25 Octombrie 2019 04:39 188.24.255.*** Link la comentariu
    1
    3

    Aceasta este adevărata artă tradițional contemporana care i-ți ridica fiori de bucurie pe șira spinării.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro