Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ziarul nostru a publicat, pe 14 octombrie, sub semnătura lui Victor Cilincă, primul episod dintr-un serial cultural inedit, care îşi propune să aducă în atenţia publicului gălăţean o regiune fascinantă din Franţa. Demersul jurnalistic al colegului Victor Cilincă vine în contextul în care municipiul Galaţi este înfrăţit, din 1993, cu oraşul francez Pessac, în vreme ce judeţul Galaţi este înfrăţit, din anul 2000, cu regiunea Nouvelle-Aquitaine, cea mai mare din Franţa.

Articolul apărut în "Viaţa liberă" a fost distribuit pe pagina oficială de Facebook a Comitetului de Înfrăţire Pessac, iar răspunsul de mulţumire al francezilor a venit prompt: "Pessac este onorat în ziarul local al oraşului nostru înfrăţit, Galaţi. Mulţumim, Victor Cilincă".

Ideea înfrăţirii între Galaţi şi Pessac a apărut în 1991, când primarul de la acea vreme al oraşului francez, profesorul Alain Rousset, a venit la Galaţi cu ajutoare. Doi ani mai târziu, la Pessac, a fost semnat documentul oficial de înfrăţire. Pe aceeaşi linie, un acord de cooperare între judeţul Galaţi şi regiunea Aquitaine din Franţa a fost semnat pe 4 februarie 2000.

Citit 359 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 00:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro