Salonul literar ”Axis libri” a ajuns la 300 de ediţii

Salonul literar ”Axis libri” a ajuns la 300 de ediţii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poetul Nicolae Tzone, care publică la editura sa, "Vinea", exclusiv poezie şi texte de avangardă, a fost prezent din nou, după aproape două decenii, la Galaţi, pentru două zile. Cunoscutul scriitor a susţinut, joi seară, în cadrul ediţiei jubiliare, cu numărul 300, a Salonului literar "Axis libri", la Biblioteca Judeţeană "V. A. Urechia", un recital din cea mai recentă carte a sa, "Dunăre kilometrul 510 / o poveste de viaţă, de moarte şi de naştere/ cum nu au mai fost şi nici nu vor mai fi altele", în curs de apariţie.

Scriitorul, care are doctoratul pe tema Geo Bogza şi avangarda românească, a susţine şi o conferinţă despre avangarda noastră, despre poeţi importanţi publicaţi de Vinea, precum Nichita Stănescu, Gherasim Luca, gălăţenii Constant Tonegaru şi Mihail Gălăţanu, Daniel Bănulescu, şi alţii, publicaţi la editura care în anul 2020 va împlini 30 de ani.

Anul trecut, consemna ziarul Adevărul, Editura "Vinea" "a avut o prezenţă remarcabilă" la standul României de la Salonul Cărţii de la Paris, cu multe traduceri în franceză. Căci "poezia merită respect", declara editorul.

Un scurt program scurt de colinde şi sceneta "Rob them gently", interpretată de trupa de teatru anglofon "Rainbow" a Colegiului Economic "Virgil Madgearu", coordonatori profesori Mihaela Căpăţînă şi Adina Zaharia, a deschis salonul de joi.

Citit 1976 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2019 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.