CRONICĂ DE CENACLU | Literele au cuvântul

CRONICĂ DE CENACLU | Literele au cuvântul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru că totul se întâmplă cu un motiv (truismul acesta încă mai trece drept mostră de înțelepciune), carantina a împiedicat un dezastru la ședința de cenaclu din 8 mai: călcatul pe picioare. În colaborare cu Facultatea de Litere a Universității "Dunărea de Jos", aproape patruzeci (40!) de participanți au audiat, în direct pe Facebook, versurile scrise și recitate de Raluca Mihai, ea însăși absolventă a aceleeași facultăți. Apoi au participat la discuții într-o videoconferință resimțită ca un maraton de cronicarul-mediator. Comentariile membrilor mai experimentați ai cenaclului s-au intersectat cu opiniile studenților - cei mai noi membri ai cenaclului, a căror prezență a dat întâlnirii un iz de sărbătoare cu aromă de examen. L-am trecut cu brio, iar cuvintele cronicarului în legătură cu poezia Ralucăi Mihai pălesc în fața opiniilor studentelor (ei, da, la feminin!) de la Litere, de aceea le dăm lor cuvântul. Dacă mai rămâne spațiu, îi lăsăm și pe seniori să-și dea cu părerea.

"Versuri interesante. Textele sunt cu adevărat impresionante și au o intimitate pe care scriitoarea reușește să o transmită. Folosirea cuvintelor vulgare nu se potrivește în poezie, însă apreciez stilul nonconformist și unic" (Cristina Marică).

"Mi-a plăcut mult textul. Personal și pasional. Prin cuvinte, eul liric se redescoperă și privește într-un alt mod lumea. Am tresărit un pic în fața cuvintelor vulgare, dar ele subliniază o intimitate aparte și niște trăiri intense" (Nicoleta Miron Boșneagă).

"Un text sensibil, personal. Mi-au plăcut înșiruirea de cuvinte și diferitele sentimente transmise, cu un impact puternic: "singurătatea este un pitic sugrumat sub covor, care zvâcnește dimineața". Am avut un sentiment de tristețe și disconfort, dar mi-a plăcut foarte mult" (Cristiana Tarbuc).

"Dincolo de cuvintele licențioase, trebuie remarcat curajul de a scrie altfel. Eu am fost captată de text și aș vrea să văd mai mult, poate chiar un volum" (Elena Bașnov).

"O poezie sensibilă si profundă care a avut liber la creație. E învăluită în iubire și noblețe, cu o nota de sexualitate. O compoziție foarte frumoasă!" (Valentina Ionela Mocanu).

Alții: "Sună foarte, foarte bine!" (C. Amariei); "Sunt foarte puține lucruri la care aș renunța din textele acestea" (O. Miclescu); "Apreciez apropierea, faptul că m-a lăsat să scormonesc în carnea ei, în pilea ei" (C. Neacșu); "Zice povești în fraze cinematografice folosind poezia" (D. Lungu).

Astăzi, 15 mai, de la ora 19:00, Adi G. Secară va fi în direct pe pagina noastră de Facebook.

Citit 2121 ori Ultima modificare Joi, 14 Mai 2020 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.