Festival on line, fără selecţioner, fără juriu şi competiţie, însă gratis

Festival on line, fără selecţioner, fără juriu şi competiţie, însă gratis
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Într-o conferinţă de presă cu măşti medicinale, nu histrionice, ieri, în curtea interioară a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, directorul general al instituţiei, actorul Florin Toma, secondat de directorul artistic, regizorul Radu Nichifor, de secretarul literar, Mona Sandu, şi şefa PR, Rodica Ajder, a anunţat oficial desfăşurarea celei de-a XXXII- a ediţii a Festivalului Naţional de Comedie, desigur,on line şi… vizionabil gratuit!

Vor fi prezentate, retrospectiv, între 1 şi 13 septembrie, zilnic de la ora 19,00, spectacole filmate la mai multe ediţii, comedii variate, premiate pentru regie, interpretare etc. Festivalul marchează două evenimente: 20 de ani de când teatrul a primit nume (şi se cuvine să-l omagiem şi acum, pentru stăruinţa sa extraordinară, pe regretatul istoric Paul  Păltănea!), dar şi 65 de ani de la înfiinţarea, în 1955, chiar pe 1 septembrie, a instituţiei. Teatrul va publica pe pagina electronică date despre spectacolele, noi și vechi, prezentate acum. Managerul le-a mulţumit teatrelor din ţară care au trimis înregistrări ale spectacolelor, cei din Timişoara făcând chiar o nouă filmare, special pentru Festival. El le-a mulţumit, pentru implicarea în reuşita corespondenţelor cu teatrele, secretarului literar, actriţei şi profesoarei Tamara Constantinescu şi şefei PR.

„A treia sală”, de vară

Plasticianul Daniel Divrician, scenograful teatrului, a venit ieri cu o propunere, ca din partea întemeietoarei Fani Tardini, care „a transmis” că roagă autorităţile locale şi pe prietenii aşezământului de cultură să sprijine realizarea unui teatru de vară adevărat în curtea interioară/parcarea unde, din pricina pandemiei, s-a mutat, din 7 iunie… sala teatrului, asigurând 52 de locuri distanţate. În vremuri normale, curtea ar putea găzdui şi 100. Spaţiul a devenit, cu eforturi… „a treia sală” a Teatrului, cu tehnologii adaptate şi decorurile lui Divrician, observa directorul Toma. Managerul avusese emoţii că gălăţenii, în această perioadă plecaţi din oraş ori amatori de terase, ar putea să nu ajungă şi la o stagiune estivală, dar a constatat cu bucurie că şi acum „biletele s-au vândut, s-a jucat sold out!” Publicul a venit chiar şi pe ploaie, managerul mulţumindu-le ieri, gălăţenilor, pentru susţinere.

Citit 1956 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.