Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Au dispărut! Umorul ce pândea la fiecare cotitură de frază. Și aventurile (unele venite parcă din lumile lui London ori Twain), iar odată cu ele chiar și Grozavul Jack. Poate s-au scufundat laolaltă în „Ape de suprafață”. Dar dispărând pentru un timp au lăsat loc unei bune bucăți de „Integritate”, de adevăr, de originalitate. Noutățile prinse mai sus între ghilimele sunt titlurile celor două povestiri citite vinerea trecută de Iulian Mardar. O proză scurtă de calitate, pornită din străfundul sufletului și ghidată iscusit spre hârtie de priceperea unui om de litere.

Cezar Amariei: Apreciez calitatea stilului și fluența textelor. Sunt construcții bine articulate, cu toate că există zone ce trebuie ba ponderate, ba mai bine accentuate, astfel încât poveștile să devină atât din punct de vedere epic cât și descriptiv mai așezate. Îmi place felul în care au fost construite și îmi plac finalurile celor două povestiri. Este pe un drum foarte bun!

Carmen Neacșu: Am să judec în două chei lectura lui Iulian: în prima poveste am regăsit ceva dintr-un stil pe care îl cunosc deja de la Cezar Amariei sau Tudor Neacșu, iar despre final cred că este cu un ton sub restul textului. În schimb, mi-a plăcut foarte mult cea de-a doua povestire, o propunere inedită, aceea de a transforma un obiect în personaj și de a desfășura întreaga construcție din acest punct de vedere.

Octavian Miclescu: În primul text sunt prea multe locuri în care autorul este extrem de precis, cititorului nu îi rămân foarte multe ferestre prin care să poată privi. Cel de-al doilea text este un exercițiu mai elaborat. Soluția de a pune camera pe un obiect și de a spune istoria lui este interesantă. Însă ar fi putut să ducă planul uman, cel care însoțește toată povestea, într-un plan mai îndepărtat, astfel încât să creeze un contrast și mai puternic.

Antoanela Mardar: Mi-a plăcut foarte mult dialogul din primul text, mi se pare plin de viață, credibil în întregime. Cel de-a doua povestire este plăcută și surprinzătoare. Apreciez trecerile bruște de la descrierea unui obiect și de la întâmplările la care este martor, la scenele din viața oamenilor.

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, pe pagina noastră de Facebook, va citi Cezar Amariei.

Citit 464 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2020 02:20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro