Florian Doru Crihană - expoziţie omagială Leontina Văduva

Florian Doru Crihană - expoziţie omagială Leontina Văduva
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cu numeroase expoziţii personale în străinătate, cu lucrări expuse în colecţii străine, unele chiar alături de nume uriaşe, precum Picasso sau Dali, plastician metaforic gălăţean, Florian Doru Crihană ne-a adus o nouă surpriză în prag de sărbători. De ziua celebrei soprane Leontina Văduva, stabilită în Franţa, artistul gălăţean i-a desenat şi colorat o istorie personală care a stârnit admiraţia publicului, la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu.

Expoziţia tematică "Leontina Văduva şi marile scene ale lumii" ("operă ilustrată după un libret de Florian Doru Crihană", scrie artistul pe pagina de Facebook) este deschisă între 18 decembrie 2020 şi 10 ianuarie 2021.

"Doamnă de wikipedia", fiica popularei cântăreţe Maria Ciobanu a spart de mult graniţele. Laureată a "Laurence Olivier Opera Award", Leontina Văduva a evoluat pe scene vestite, precum Covent Garden, şi a avut un album scos cu implicarea marelui tenor Plácido Domingo.

Prezentă la Galaţi în mai 2013, ca preşedintă de onoare a Festivalului internaţional "Leonard", artista îmi declara că ar fi fost posibil ca şi Galaţiul să poată derula un festival şi un concurs internaţional de canto de talia celui de la Brăila - Festivalul "Hariclea Darclée".

De Ziua Naţională a României, un talent a omagiat un alt talent… Acum, a onorat evenimentul expoziţional chiar Thomas Kloiber, director, din 2018, al Forumului Cultural Austriac Bucureşti, care a lucrat înainte şi la ambasadele Austriei de la Washington şi Moscova, precum şi la Forumul Cultural Austriac din Teheran.

"Soprana Leontina Văduva l-a întâlnit pe domnul Thomas Kloiber pentru o vizită excepţională a expoziţiei, cuprinzând poveştile care se află în spatele fiecărui tablou" realizat de gălăţeanul Crihană, citim pe site-ul muzeului situat în inima Capitalei.

Expoziţia este de altfel organizată de entităţi culturale de prim rang: Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură Bucureşti şi Muzeul Naţional "George Enescu", cu patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Argentina în România, Ambasadei Republicii Austria în România, Forumului Cultural Austriac din Bucureşti, Ambasadei Regatului Spaniei în România şi Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în România, în parteneriat cu Tiny Griffon Gallery din Nurnberg, precum şi Floria şi Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, făuritori de artă în porţelan.

Citit 2424 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.