Spectatorii revin în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”

Spectatorii revin în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”
Se joacă "MaMe", pe 30 şi 31 ianuarie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" îşi reia reprezentațiile în acest weekend. Sala Mare se redeschide, iar actorii îşi aşteaptă cu drag spectatorii, după o perioadă în care schimbul energetic şi emoţional dintre scenă şi public nu a mai fost posibil.

Potrivit secretarului PR al instituţiei, Rodica Ajder, se joacă spectacolul MaMe, în dublă reprezentație, sâmbătă și duminică, 30 și 31 ianuarie, de la ora 19,00. Biletele au fost puse în vânzare pe bilete.fanitardini.ro și la casa de bilete a teatrului, din strada Domnească nr. 59. Informații și rezervări, la numerele de telefon 0758.049.850 sau 0758.089.994.

Un spectacol pe care cronicarii l-au numit "viu, autentic" (Nona Rapotan, Bookhub), "tulburător şi plin de emoţie" (Gabriela Lupu, Adevărul), "o declaraţie intimă şi asumată de dragoste pentru toate mamele din lume" (Elena Coman, Amfiteatru), MaMe este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.

"Ajungem la vârsta aia la care nu mai suntem adolescenți, nu ne mai răzvrătim împotriva părinților, ci ne maturizăm și îi privim cu alți ochi. Cred că acesta este momentul pe care spectacolul a încercat să îl surprindă", a declarat Cristian Ban, regizorul spectacolului.

În distribuție: Svetlana Friptu (mama lui Radu), Radu Horghidan (Radu), Ana Maria Ciucanu (mama lui Ionuț), Ionuț Moldoveanu (Ionuț), Elena Anghel (mama lui Ștefan), Ștefan Forir (Ștefan), Oana Mogoș (mama lui Răzvan), Răzvan Clopoțel (Răzvan).

Scenografia spectacolului este semnată de Iulia Gherghescu.

Spectacolul durează o oră și jumătate și este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Măsuri preventive de securitate sanitară

În prezent, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" scoate la vânzare 96 de locuri pentru fiecare reprezentație, adică 30 la sută din capacitatea sălii de spectacole, iar locurile sunt distanțate, în conformitate cu normativele în vigoare.

Sala este decontaminată zilnic cu dispozitive de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C certificate DEKRA.

Spectatorii sunt termoscanați înainte de intrarea în Foaierul Sălii Mari de Spectacole. Celor care înregistrează temperaturi mai mari de 37,3 grade Celsius nu li se permite accesul în interior și li se rambursează contravaloarea biletelor achiziționate.

Spectatorii sunt obligați să poarte mască de protecție de la intrarea în Foaier și până la ieșirea de la spectacol și să păstreze distanța fizică față de ceilalți în toate spațiile comune.

Spectatorii trebuie să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în Foaier și să respecte culoarele de acces și de evacuare, precum și așezarea în sală.

Citit 2386 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2021 00:12

1 comentariu

 • postat de Rasu - Plansu
  Joi, 28 Ianuarie 2021 17:18
  89.137.230.***
  Nu mai e nicio placere sa mergi la teatru si sa stai cu masca tot spectacolul. Te sufoci si nu poti respira bine. Mai bine ma uit la teatru online si stau si cu ceasca de ceai in mana relaxat in pat langa o fata frumoasa . Solutia este ca toti sa ne vaccinam ca sa scapam de pandemie si de virusul asta creat in laborator.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.