Sorina Cocei - vocea elevilor gălăţeni

Sorina Cocei - vocea elevilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, la sala de conferinţe „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, s-a desfăşurat Concursului naţional de oratorie „Crezul meu”, etapa pe eparhie.

24 de elevi au dat mărturie de mare artă în exprimare şi mărturisire a Crezului, toţi elevi din clasele V-VIII din şcolile din Galaţi şi Brăila.

„Au fost selecţionaţi primii trei concurenţi din fiecare protoierie, ne-a spus părintele pr. Daniel Zlate, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului din cadrul Centrului Eparhial al Dunării de Jos.

„A fost un prilej ca mai tinerii noştri creştini să înveţe, să conştientizeze sensul Crezului Ortodox în viaţa noastră...”.

Elevii şi-au prezentat şi susţinut eseurile în faţa unei comisii din care au făcut parte părintele profesor dr. Lucian Petroaia, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul, părintele Daniel Zlate, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, dra Monica Trifan, profesor de Religie - gradul I din Galaţi şi doamna Asimina Negulescu, profesor de Religie - gradul I din Brăila.

Premiaţii

Potrivit regulamentului, fiecare eparhie va trimite la etapa naţională câte un elev.

În numele copiilor de la Dunărea de Jos va face mărturisire de credinţă eleva Sorina Cocei, care a obţinut locul I, pe eparhie.

Ea este elevă în clasa a VIII-a şi participantă la programul „Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor” din Parohia Hanu Conachi, judeţul Galaţi.

Pe locul II s-a situat elevul Nicolae Bănică din Parohia Viziru de Jos - Brăila, elev în clasa a VII-a, urmat de elevul Dimitrie Petru, din Parohia „Sf. Mucenic Mina” din Galaţi.

Sorina Cocei va fi vocea mărturisitorilor la etapa finală a Concursului naţional de oratorie creştină, la nivelul Patriarhiei Române, etapă care se va desfăşura în zilele de 20-21 mai 2010, cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea hramului Catedralei Patriarhale „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bucureşti, în prezenţa Prea Fericitului Patriarh Daniel.

Bine ar fi ca acest exerciţiu al mărturisirii Crezului Ortodox să fie unul permanent, pe care să-l facem necondiţionat de competiţii şi concursuri.

Participanţii au fost premiaţi cu premii în cărţi, CD-uri cu muzică bisericească şi icoane, precum şi Diploma specială emisă de Sectorul Teologic-educaţional al Patriarhiei Române.

La Galaţi, ca o continuare a acestui exerciţiu, cei dornici se pot înscrie la Concursul de eseuri organizat de ziarul nostru şi Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Citit 887 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.