Regal muzical pentru toţi la Festivalul „ Leonard”

Regal muzical pentru toţi la Festivalul „ Leonard”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru prima dată la Galaţi - Teatrul „Constantin Tănase” şi Teatrul de Operă şi Balet din Kiev *

Divertisment, concerte simfonice, balet, opere, revistă, chiar şi un spectacol de teatru – sunt diversele genuri de spectacole, pe gustul tuturor gălăţenilor, din Festivalul Internaţional „Leonard” ce se va desfăşura în perioada 12-30 mai.

În condiţii de criză, festivalul de anul acesta pare să fie mai diversificat şi să  prilejuiască publicului întâlniri cu echipe ale unor instituţii prestigioase, dar şi cu  artişti îndrăgiţi şi cu succes la publicul larg.

Actori, rapsozi, revistă

Gălăţenii vor putea veni la un concert cu melodii de neuitat susţinut de Fuego (12 mai), dar şi la un spectacol aniversar al lui Florin Piersic, „acompaniat” de Adriana Trandafir – „Hoinărind printre amintiri” (17 mai).

Printre numele mari de pe afişul festivalului se numără şi cel al lui Tudor Gheorghe, cu ultimul său turneu – „Chemarea păsării de acasă” -  muzică interpretată pe versurile lui Mircea Micu (29 mai). 

Întâlnirile cu artişti îndrăgiţi nu se vor opri aici: pentru prima dată la Galaţi, după mulţi ani, va veni Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti (14 mai), cu „Alo, aici Revista” în care vor evolua Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, dar şi celebrul corp de balet al acestei instituţii.

Ca să ne păstrăm în aceeaşi sferă a instituţiilor de prestigiu şi a premierelor pentru gălăţeni, pe 28 mai, pe scena Muzicalului vor evolua balerinii de la Teatrul de Operă şi Balet din Kiev – cu „Frumoasa din pădurea adormită” – un spectacol în montare clasică, în celebrul stil „rusesc”, recunoscut ca fiind cel mai reprezentativ pentru acest gen.

Nu va lipsi nici muzica populară grecească interpretată de instrumentişti virtuozi de la Larissa – Terirem Band – formaţie care a susţinut nenumărate  concerte (21 mai).

Nu a fost uitată  muzica simfonică:

-    orchestra teatrului gălăţean împreună cu studenţii Universităţii de Arte din Iaşi (13 mai);

-    orchestra Filarmonicii din Cernăuţi (Ucraina) – 15 mai;

-    orchestra teatrului gălăţean şi cvintetul de suflători „Concordia” din Iaşi, dirijor Alfonso Saura (Spania) - 20 mai;

-    orchestra Philarmonia din Bucureşti – 22 mai.

De asemenea, o altă premieră va fi pe 27 mai - recitalul de pian Frederic Chopin (de la naşterea căruia se împlinesc 200 de ani) susţinut de compozitoarea şi pianista Livia Teodorescu Ciocănea (născută la Galaţi), profesoară la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Concertul va marca şi inaugurarea pianului Yamaha C7 – special pentru concerte, pe care Muzicalul l-a primit  recent.  

Spectacole de operă au fost programate astfel:

-    23 mai – „Cavaleria Rusticana” cu artişti invitaţi din Ucraina

-    „Bal mascat” de Verdi – 30 mai.

După cum se vede, Festivalul „Nae Leonard” va satisface toate gusturile, iar spectatorii de toarte vârstele sunt aşteptaţi să se bucure de acest regal muzical. Din nefericire, Grădina de vară a teatrului nu va putea fi deschisă:

„Lucrările ISPA au ajuns chiar în dreptul teatrului nostru, iar în perioada festivalului vor fi chiar în toi. Dar am primit promisiuni că se vor lua toate măsurile ca spectatorii să poată veni fără probleme la teatru”.

„Pentru autovehiculele care erau parcate de obicei pe strada Mihai Bravu, acum va exista o parcare provizorie, lângă terenul de tenis de lângă Grădina Publică”, susţine directorul Teatrului Muzical „N. Leonard”, Florin Melinte.

Citit 890 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.