Mesaj emoționant transmis de micii artiști gălățeni

Mesaj emoționant transmis de micii artiști gălățeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ziua mamei a fost celebrată la Galați în acorduri muzicale. Evenimentul "Mama, primăvara şi eu" a avut loc pe 8 martie, în sala Teatrului Național de Operă şi Operetă "Nae Leonard" şi a reprezentat un mesaj de iubire din partea copiilor către părinți, transmis prin intermediul melodiilor atent alese pentru această sărbătoare.

Pentru unii dintre cei 52 de cursanți ai claselor de canto muzică ușoară de la Școala de Arte din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" a fost prima oară când au performat pe scena unei instituții de artă, iar emoțiile au dominat toată reprezentația artistică. "Putem cânta şi pe o căpiță de fân şi la un singur om şi la 100 de oameni, dar într-o instituție de cultură te simți altfel. Au fost copilași din anul II care au călcat pe scenă pentru prima dată şi am simțit şi eu emoția lor (...) La propunerea domnului manager Viorel Sandu, am apelat la colega mea Angelica Stanciu şi ne-am unit clasele. Doamna Stanciu a avut 17 copilași şi eu 35 şi am făcut două spectacole în ziua de 8 martie. Piesele le alegem în funcţie de cum îi avantajează pe cursanţi, dar cel mai important este să le placă melodia. În afară de începători, au mai participat tineri care de curând au luat premii la nivel național şi internațional (...) Cu fiecare spectacol, noi vrem să-i bucurăm pe părinți, iar 8 Martie a fost un prilej pentru a celebra iubirea", ne-a declarat Emilia Savu.

"Când mi-am văzut fetița pe scenă, am simțit o bucurie enormă şi o recunoștință pentru toate bucuriile aduse de faptul că sunt mamă. M-a emoționat tot evenimentul, deoarece ne reamintește tuturor că trebuie să ne prețuim familia şi să încercăm mereu să fim buni cu cei din jurul nostru", ne-a spus mama unei fetițe de 11 ani, care a performat pe scenă.

Galațiul, pe podiumul concursurilor de canto

Miruna Maria Enuţă a obţinut premiul I la categoria 9-10 ani, sub îndrumarea doamnei Angelica Stanciu, în cadrul Festivalului "Mama, doar mama", organizat de România Live Show. La Festivalul "Top Kids Music Contest" organizat la Bacău, Alexandra Donciu a obținut premiile 1 și 2 la cele două categorii: interpretare pop românesc și pop internațional, iar Adnana Mocanu și-a revendicat Trofeul grupei 11-12 ani, Trofeul Secțiunii și Marele Trofeu al festivalului, sub îndrumarea doamnei Emilia Savu. Alexia Oana a adus acasă Trofeul grupei 14-16 ani - Secțiunea Interpretare, la Festivalul "Minimegastar 2021" organizat de Radio România Internaţional, pe 1 martie. "Fest Talents", organizat pe 14 martie la Constanța, a adus gălăţenilor nenumărate premii: Adnana Mocanu a câștigat două trofee la secțiuni diferite, fiind invitată la două televiziuni si recompensată cu o piesă în primă audiție din partea AVEI, Adelina Chiriac a obținut Trofeul și locul I, Maria Damaschin - locul I, iar Maria Oltean - locul I și II la secțiuni diferite. Și la categoria mică, 5-10 ani, dar și la 11-12 ani s-au obținut premii și trofee importante.

Citit 1473 ori Ultima modificare Joi, 18 Martie 2021 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.