„Aş vrea să vizitez toate muzeele lumii”

„Aş vrea să vizitez toate muzeele lumii”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tânăra Oana Năstăsache a uimit juriul prin lucrările sale care au ceva special  şi a primit un premiu de excelenţă la Concursul „Camil Ressu” *

„Nu prea am participat la concursuri şi olimpiade pentru că nu am vrut să-mi pierd lucrările. De obicei trimiţi tablourile şi nu le mai primeşti înapoi”, îmi mărturiseşte Oana Năstăsache (FOTO 1), grijulie ca o mamă, privindu-şi cu drag cele două lucrări care i-au adus premiul I la pictură şi un premiu de excelenţă la Concursul „Camil Ressu”.

Ţine prea mult la munca ei pentru că nimic nu i se pare mai plăcut şi mai important pe lume decât să pictezi. Deşi până în prezent nu a participat la alte competiţii, lucrările sale au fost considerate întotdeauna speciale de către profesorii săi:

„Astă iarnă m-au propus pentru o expoziţie personală organizată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Aici ştiam că-mi voi primi tablourile înapoi şi am acceptat participarea”, ne lămureşte Oana.

Este în clasa a XII-a la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, dar are aerul unei copiliţe de gimnaziu.

Nu acelaşi lucru poţi spune despre lucrările sale, pe care decanul Facultăţii de Arte din Bucureşti, Mihai Mănescu, le-a catalogat ca fiind de nivelul unui student în anul al II-lea sau al III-lea.

Îşi doreşte să facă facultatea la Cluj, pentru că acolo studiază şi prietenul ei, pe care l-a şi imortalizat într-una din lucrările sale monumentale în rol de Adam, ea întruchipând-o, bineînţeles, pe Eva.

Deocamdată experimentează, ca un elev sârguincios, stilul impresioniştilor şi al pictorilor renascentişti.

Dincolo de realizările profesionale şi personale are un vis la care ţine foarte mult: „Aş vrea să vizitez toate muzeele lumii”.

Foto 2: Lucrarea care a impresionat juriul

Citit 2055 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.