Revista revelioanelor noastre

Revista revelioanelor noastre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spectacolul oferit de echipa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” i-a trezit amintiri duioase publicului gălăţean * Monştrii sacri Stela Popescu & Alexandru Arşinel şi Nae Lăzărescu & Vasile Muraru au smuls ropote de aplauze * Artiştii şi publicul au năduşit la Muzical, în lipsa aerului condiţionat *

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti a oferit o reprezentaţie de zile mari vineri, în a treia seară a Festivalului Muzical Internaţional „Leonard”, ajuns la a şaptea ediţie.

În ciuda preţului piperat al biletului, 50 de lei, sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” a fost plină. Publicul nu a fost dezamăgit. A asistat la un spectacol complet, cu momente de muzică, dans, cabaret, pantomimă şi comedie.

Teatrul de Revistă din Bucureşti a venit la Galaţi cu arsenalul de gală – Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Cristina Stamate, Alexandru Lulescu şi Adriana Trandafir –, dar şi cu muniţie de exerciţiu – o solistă de la „Constantin Tănase” care a interpretat câteva piese country a avut o prestaţie atât de slabă, încât spectatorul din stânga mea mi-a şoptit, judicios: „Asta cred că e nepoata directorului teatrului”, fără să ştie că şeful e însuşi Alexandru Arşinel, unul dintre veteranii revistei româneşti.

Plusuri

Spectacolul a gravitat în jurul relaţiei dintre femei şi bărbaţi, majoritatea momentelor artistice ironizând cutume mai vechi şi mai noi: căsnicia ca o cuşcă, mariajele din interes, frumuseţea artificială şi defeminizarea femeii.

Au smuls hohote de râs şi ropote de aplauze din partea publicului un duo celebru, Nae Lăzărescu & Vasile Muraru, şi altul, şi mai celebru, Stela Popescu & Alexandru Arşinel, cu momente artistice desprinse parcă din revelioanele copilăriei şi tinereţii noastre.

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel s-au transformat în consacratul cuplu care poartă o conversaţie pe două teme complet diferite: el vorbeşte despre o Alfa Romeo Giulia, ea despre o Giulia cu tracţiune bipedă.

„Mi-a dat Gicu cheile de la ea şi mi-a zis să-mi fac de cap. Până la 5, că atunci are el treabă cu ea”, a spus el, spre profunda ei indignare: „Perversul!”.

Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru au jucat rolul a doi antreprenori de pompe funebre cărora le solicită serviciile tânăra văduvă a unui nonagenar – „Nici nu ne aşteptam, a murit în floarea vârstei!” – şi care îi promit clientei un discount dacă se înscrie în PDL. A râs până şi deputatul portocaliu Mircea Toader.

… şi minusuri

Două elemente au umbrit regalul de comedie oferit de echipa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Gălăţenii care şi-au cumpărat bilete la spectacol au fost nevoiţi să asiste, în deschiderea serii, la Gala Premiilor IMM. Festivitatea de premiere, organizată anual de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Galaţi, a închis manifestările dedicate Zilei Întreprinzătorilor.

„Am dat 50 de lei pe bilet şi a trebuit să stau mai bine de o oră în sală ca să urmăresc festivitatea de premiere a oamenilor de afaceri, fapt care chiar nu mă interesa. Eu am venit să văd un spectacol”, a spus, iritat, Ştefan D., unul dintre spectatori.

Cu cămaşa şi batista leoarcă, omul a ieşit glonţ afară, la sfârşitul spectacolului. „O căldură de nesuportat în sală”, s-a plâns gălăţeanul.

De căldură au suferit şi spectatorii, şi artiştii. Adrian Enache, care a încheiat spectacolul pus în scenă de echipa de la „Constantin Tănase”, a părăsit scena în mijlocul unei piese pentru a-şi abandona sacoul în culisele Muzicalului.

Citit 641 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.