Magie cu jazz inclus

Magie cu jazz inclus
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar o întâmplare fericită a făcut ca, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un loc parcă uitat de Dumnezeul jazz-ului, la Galaţi, să se oprească trei oameni cu acest ritm în sânge.

Duminică seara, mai bine de 3 ore, interiorul Restaurantului Serapis, cu oameni cu tot, s-a transformat sub baghetele magice ale lui Liviu Pop (percuţie), Raul Kusak (claviaturi) şi Harvis Cuni Padron (trompetă), invitat special din Cuba.

Reuniţi sub formula „Urban Unit”, Liviu Pop şi Raul Kusak (FOTO) le-au împărtăşit gălăţenilor – puţini la număr, ce-i drept - ceea ce numai în cluburile de gen din ţară (ca exemplu Art Jazz Club sau Green Hours din Bucureşti) poţi auzi în mod obişnuit.

De altfel, acestea sunt locurile unde se opreşte de obicei duo-ul „Urban Unit”. În plus, gălăţenii au fost răsfăţaţi de afro-americanul cubanez şi de trompeta sa discretă.

Jazz – funk, world, experimental, electro-jazz, cu scurte opriri în clasic ori soul, cât să-ţi tragi răsuflarea ca să reîncepi călătoria fascinantă, acesta a fost drumul pe care cei trei „magicieni” i-au ghidat pe gălăţeni.

Foto: Cătălin Buleti

Citit 493 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.