„Noaptea în bibliotecă”, un program bogat de evenimente

„Noaptea în bibliotecă”, un program bogat de evenimente
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând de la ora 13,00, pe 1 octombrie şi până după miezul nopţii, la sediul central al Bibliotecii Judeţene "V. A. Urechia", se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a evenimentului "Noaptea în bibliotecă la Galați".

La ora 16,30, în Sala "Mihai Eminescu" va avea loc prima lansare de carte a evenimentului, "Căderea între silabe", de Vasile Mandric. Prezentarea va fi făcută de profesorii Vasile Zbârcea, Dumitru Anghel și A.G. Secară. La ora 17,00, este programat un moment artistic al Clubului de copii "Micii trubaduri", pe platoul din fața bibliotecii. De la aceeaşi oră se va dansa şi la "Balul legumelor", în Sala Multimedia, un moment de muzică și poezie realizat de elevii de la Școala "Iulia Hașdeu".

17,30 este ora la care Ansamblul "Doinița Covurluiului" va invita gălăţenii la dans pe platou. La ora 18,00, copiii vor putea participa la poveşti, la Compartimentul Împrumut pentru copii, activitate de dezvoltare personală susținută de psiholog Silvia Stamate. La Compartimentul Împrumut pentru Adulți, la aceeaşi oră, concert pe platou, cu Hippie (Florin Chiriac).

"Noaptea în bibliotecă" va cuprinde, de asemenea, şi un spectacol de teatru, "Oscar și Tanti Roz", cu Teatrul din Buzunar Galați, în Sala "Mihai Eminescu", de la ora 19,00. La ora 19,30, pe platou, vor evolua elevii Cercului de gimnastică al Palatului Copiilor Galați (cu Rhytmic Dance, Minidance, Princess şi Shining Stars).

Jurnalistul şi scriitorul Cezar Amarinei va lansa de la ora 20,30, în Sala "Eminescu", volumul de povestiri "Exerciții de liniște" (Editura Polirom). Va prezenta profesorul Doru Căstăian. Tot de la ora 20,30, pe platou, va avea loc evenimentul "Ce înseamnă să fii voluntar în Biblioteca Județeană" - impresii, recenzii și înmânarea certificatelor de absolvire a stagiului de voluntariat.

O altă lansare a fost programată de la ora 22,00, în Sala "Eminescu": "Omul vag", de Andrei Velea (Editura Eikon), prezentat de Crina Mănăilă, elevă la Liceul de Arte, alături de poeții Marius Grama, Leonard Matei și Adi Secară.

Se vor desfăşura şi ateliere pentru elevi, la cele două filiale - "C. Negri" şi "Paul Păltănea": "Frunzărind gândurile cărţilor", "Eu şi lungul drum al devenirii mele", "BiblioŞezătoarea", "Comoara din bibliotecă", "Cartea, poartă de cunoaştere".

De la eveniment nu puteau lipsi expoziţiile: "Hățișul cărților" - expoziție de carte din colecțiile compartimentului de împrumut la domiciliu pentru adulți cu ornament de plante de toamnă, iederă și crengi; "Astronomia - pentru unii o necunoscută, pentru alții mai mult decât o pasiune" expoziție realizată în parteneriat cu Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță", la inițiativa membrilor Astroclubului "Călin Popovici" Manole Diana Maria și Neagu Gabriel Cristian; "Străzile Galațiului de altădată" - expoziție de cărți poștale ilustrate din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Județene; "Uniforme militare românești din secolul al XX-lea" - fotografii din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii.

Citit 858 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 01:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.