Cifre grăitoare la Festivalul „Axis libri”

Cifre grăitoare la Festivalul „Axis libri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

NEC PLUS ULTRA

Din colecţia „Poezii găsite la Casa Pogor” - Iartă-i, Doamne, că ştiu ce fac!"

187 de edituri, 4500 de titluri, peste 20.000 de vizitatori şi vânzări de aproximativ 120.000 de euro în 6 zile. Acestea sunt principalele cifre ale celei de-a doua ediţii a Festivalului Naţional al Cărţii „Axis libri”, încheiat duminică la Galaţi.

După 6 zile de cultură pe pâine, târgul şi-a închis porţile, promiţând ca anul viitor să îşi depăşească propriile recorduri, stabilite anul acesta.

Programul foarte dens al manifestărilor, o organizare superioară ediţiei precedente prin micile detalii care determină întregul, au transformat Festivalul „Axis libri” într-o manifestare de mare amploare, care a mai scos din amorţeală publicul gălăţean iubitor de carte şi de cultură.

În weekend, adică în ultimele două zile ale târgului s-a înregistrat cea mai mare afluenţă a publicului, la acest fapt contribuind şi vremea foarte frumoasă de afară.

„Suntem foarte satisfăcuţi, este o împlinire ceea ce am realizat anul acesta. Se vede că ne-am perfecţionat mult, că am învăţat din micile greşeli ale primei ediţii, am ţinut cont de ele”.

„Anul acesta am avut o sonorizare mult mai bună, oamenii au putut sta pe băncuţe, am adus umbrele, mici amănunte care au făcut ca atmosfera să fie una specială şi intimă”, a declarat directorul Bibliotecii „V.A. Urechia”, Ilie Zanfir, organizatorul evenimentului.

Acesta a subliniat faptul că ediţia de anul acesta a fost peste cea din 2009, iar cifrele vorbesc de la sine: dacă anul trecut au participat 83 de edituri cu 3500 de titluri, anul acesta numărul editurilor a ajuns la 187, care au prezentat 4500 de titluri.

În plus, de la cei 15.000 de vizitatori de la prima ediţie s-a ajuns la peste 20.000 anul acesta, iar vânzările au crescut de la 80.000 de euro până la aproximativ 120.000 de euro. Aşadar, gălăţenii încă mai au bani şi pentru cultură, chiar şi pe vreme de criză.

„Satisfacţia mare este că am avut invitaţi de calitate, personalităţi ale culturii noastre: istoricul Gh. Buzatu, prozatorul şi academicianul Nicolae Breban, academicianul Mihai Cimpoi. De asemenea, sunt foarte mulţumit că am avut sprijin extraordinar din partea autorităţilor locale: Primărie, Consiliul Local, Consiliul Judeţului, Universitatea «Dunărea de Jos»”, a mai subliniat directorul Ilie Zanfir.

Acesta susţine că toată suflarea bibliotecii „V.A. Urechia” a fost antrenată în organizarea festivalului.

„E un colectiv admirabil, care a făcut posibil ca ediţia de anul acesta să iasă excelent. Bineînţeles, ne dorim ca a treia ediţie să aibă mult mai multă amploare faţă de cea de anul acesta. Cine ştie, poate facem un festival internaţional”, a conchis directorul bibliotecii gălăţene.

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.