Versuri de Eminescu strecurate în inimile trecătorilor

Versuri de Eminescu strecurate în inimile trecătorilor
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

De Ziua Culturii Naţionale, copiii de la Şcoala Nr. 22 au ieşit în stradă cu bannere şi coşuri de poezii de Mihai Eminescu, transcrise de ei pe cartonaşe, frumos prezentate.

Elevii i-au întâmpinat pe trecători astfel: "Ştiţi că e ziua lui Eminescu?", "De când nu aţi mai citit o strofă de Eminescu?", "Vă aduceţi aminte câteva versuri de Eminescu?" sau "Alegeţi o poezie din coşuleţ", "Ce aţi ales?", "Vă place?", "Vreţi să ne citiţi?".

De asemenea, trecătorii au putut citi pe bannere: "La Mulţi Ani, Eminescu!", "Citeşte o poezioară, face bine la inimioară!", "Trecătorul care citeşte o poezie în dar primeşte" şi "Citeşte, zâmbeşte, iubeşte!".

"Ideea este ca Eminescu să nu rămână într-o sală de clasă, sărbătorit într-o sală de festivităţi, ci să ieşim dincolo de mediul şcolar de zi cu zi şi să creăm o relaţie cu comunitatea, să le aducem aminte oamenilor că este ziua lui Eminescu, să le oferim versuri, să citim şi să ne bucurăm împreună de poezia lui", ne-a spus Elena Grigoriu, profesoară de Limba franceză, organizatoarea acestui eveniment. Clasa care şi-a adus cea mai importantă contribuţie a fost a VIII-a C.

Sărbătorirea lui Eminescu nu se opreşte aici, ea continuă luni, cu un eveniment care interconectează toate clasele de gimnaziu, "Vânătoarea de comori poetice", unde poezia va fi pretext de interdisciplinaritate, prin cooptarea tuturor profesorilor Şcolii Nr. 22.

Citit 1902 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.