Dramă de familie şi comedie de Caragiale, la Dramatic

Dramă de familie şi comedie de Caragiale, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE. Ambele spectacole au fost amânate pentru o dată care va fi comunicată ulterior.

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" invită publicul la două spectacole, la sfârșitul acestei săptămâni, o dramă dureroasă despre ceea ce se întâmplă când dispare iubirea în cuplu, dar şi o comedie clasică, marca lui Caragiale, în care ies la rampă studenţii din anul terminal la Facultatea de Arte din Galaţi.

Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, la ora 19,00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă spectacolul "After Love", o dramă de familie inspirată de filmul "L'economie du couple" (Franța-Belgia, 2016), în regia lui Eugen Făt şi scenografia lui Daniel Divrician.

În distribuție s-au făcut remarcaţi actorii Cristina Uja Neagu (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Tamara Constantinescu (Mama Mariei), Dan Căpățână (Bătrânul), Oana Preda (Agent imobiliar, Musafir), Mihaela Lecca-Gorea (Musafir), Alexandrina Maria Neagu (Ioana), Codrin Bâtcă (Ștefan) și Jeana Lungu (Vocea judecătorului).

"După 15 ani de căsnicie și doi copii, Maria și Andrei se află în plină criză de cuplu. Sentimentele s-au diluat, rutina și epuizarea au luat locul bucuriei și încrederii, iar divorțul pare tot mai probabil. Căminul este acum scena unui război dureros și intim al resentimentelor și disperării. Mai există o șansă pentru cei doi sau mariajul lor a ajuns la final?", spune despre piesă purtătorul de cuvânt al teatrului, Rodica Ajder.

Duminică, 30 ianuarie, de la ora 19,00, se va juca spectacolul "O noapte furtunoasă", de I.L. Caragiale. Regia și scenografia îi aparţin lui Radu Horghidan. Spectacolul de licență al promoției 2022 a Facultății de Arte de la Galați, clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan, este o coproducție Universitatea "Dunărea de Jos" - Teatrul Dramatic "Fani Tardini" și a avut premiera pe 23 ianuarie 2022.

Joacă cu prospeţime şi aplomb studenții din Anul III al Facultății de Arte, sprijiniți de cursanții Programului de Masterat al aceleiași Facultăți: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurențiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Zița), Ionuț Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) și Nică Bargan (Rică Venturiano).

Descriși de îndrumătorul lor ca fiind "o generație plină de energie, plină de viață, plină de umor", studenții actori le împrumută personajelor din tinerețea, entuziasmul și prospețimea lor, în această comedie despre dragoste oarbă, gelozie maladivă și principii șubrede.

Participarea la spectacole este permisă doar în baza unui certificat verde valid, care să ateste vaccinarea completă împotriva COVID-19, testarea cu rezultat negativ sau trecerea prin boală. Certificatul poate fi descărcat de pe https://certificat-covid.gov.ro. Purtarea măștii este obligatorie. Gradul maxim de ocupare a sălii este de 30 la sută.

Citit 824 ori Ultima modificare Vineri, 28 Ianuarie 2022 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.