Câți români mai citesc? Daniel Cristea-Enache: Toți scriitorii sunt în competiție pentru ei

Câți români mai citesc? Daniel Cristea-Enache: Toți scriitorii sunt în competiție pentru ei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În cadrul emisiunii De Ce Citim, criticul literar Daniel Cristea Enache a vorbit despre competiția care este între scriitorii din România pentru a capta atenţia cititorilor. 

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit, la emisiunea De Ce Citim, de la DC News, despre procentul românilor care mai sunt interesați de literatura românească:

„În condiția de irelevanță publică a scriitorului și a artistului român, fiindcă acesta este tristul adevăr, anume că scriitorii vând tot mai puține cărți, consumul de carte e tot mai redus, sunt foarte mulți români care într-un an nu cumpără nici măcar o carte, una singură. Procentul celor realmente interesați de literatura română este foarte mic, e o cifră cu o singură unitate, 5-7%, undeva pe acolo e interesul public pentru cărțile scriitorilor români. Deci, toți scriitorii români sunt într-o competiție pentru 5% din populația României. Noi, cu emisiunea aceasta, iată, începem să mărim acest procent, să stârnim acest interes public, iar prin această breșă pe care am făcut-o în condiția de irelevanță publică a scriitorilor români, să introducem alți scriitori, alte teme, alte concepte, într-un mod care să ajute literatura română în ansamblul ei și să crească acest număr de cititori“, a precizat, la DC News, criticul literar Daniel Cristea-Enache. Alte detalii și VICEO, AICI

AFLAȚI Care este pericolul pentru literatura română?

Citit 804 ori Ultima modificare Duminică, 30 Ianuarie 2022 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.