Cum s-ar putea numi Teatrul "Gulliver"
Foto: Teatrul de Păpuşi "Gulliver"

Cum s-ar putea numi Teatrul "Gulliver"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un proiect de schimbare a denumirii Teatrului de Păpuși “Gulliver” în Teatrul pentru Copii și Tineret “Gulliver” a fost lansat în dezbatere publică de Primăria Galaţi. Propunerile, sugestiile sau opiniile cetăţenilor sunt aşteptate până pe 9 februarie 2022.

Solicitarea de schimbare a denumirii vine chiar din partea conducerii instituţiei de cultură. „Gulliver” este primul și singurul teatru pentru copii din Galați, cu aproape 70 de ani de activitate artistică remarcabilă. În prezent, repertoriul teatrului cumulează peste 30 de spectacole variate și interactive. Pe lângă ”Vrăjitorul din Oz”, ”Mica Sirenă”, ”Cenușăreasa", "Punguţa cu doi bani", oferta artistică a teatrului s-a îmbogățit și cu spectacole pentru tineri, de exemplu ”Pasărea măiastră” şi ”O noapte furtunoasă”. Piese ce îmbină jocul actoricesc cu mânuirea păpușilor, cu dansul contemporan și alte elemente specifice, ce vizează un nou public, nu se mai rezumă doar la copii.

Se conturează, astfel, necesitatea de îmbogățire și consolidare a ofertei artistice a teatrului cu noi titluri, adaptate unor categorii de vârste care sunt insuficient acoperite de teatrele de repertoriu din județul Galați, respectiv, preadolescenții de 10 - 14 ani, dar și adolescenții și tinerii de 14 - 20 ani.

Citit 1551 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.