O nouă ediție a Festivalului Internațional "Leonard"

O nouă ediție a Festivalului Internațional "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Festivalul Internațional "„Leonard" ajunge, anul acesta, la cea de-a XVII-a ediție. Organizat de Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", în perioada 15 mai - 12 iunie, evenimentul, unul de marcă pentru lumea culturală din Galați, va însuma opt reprezentații, ce vor avea loc în zilele de weekend. Organizatorii promit concerte simfonice de gală, comedii muzicale și recitaluri, dar și două spectacole de operă în premieră.

O nouă ediție a Festivalului Internațional "Leonard" este un motiv de sărbătoare atât pentru Teatrul "Nae Leonard" Galați, cât și pentru orașul natal al celebrului tenor, supranumit, în epocă, "Prințul operetei".
Deschiderea festivalului va avea loc duminică, 15 mai, de la ora 18,30, cu un concert aniversar. Sâmbătă, 21 mai, este programată premiera operei "Pescuitorii de perle", de Georges Bizet. Duminică, 22 mai, publicul este invitat la un recital cameral susținut de artiștii bucureșteni Lucian Moraru (violă) și Horia Mihail (pian). Pe 28 mai, va avea loc musicalul "Edith Piaf... o viață", semnat de Dan Mirea. Duminică, 29 mai, vă așteaptă o "Seară de muzică de film", cu teme muzicale din filme precum: "Titanic", "Așa grăit-a Zarathustra", "Masca lui Zorro" sau "Fantoma de la operă".
În a patra săptămână de festival, pentru sâmbătă, 4 iunie, este programată o "Seară muzicală romantică". Duminică, 5 iunie, Teatrul "Nae Leonard" vă propune opera "La Boheme", de Giacomo Puccini. Pe data de 11 iunie este programată o "Seară de muzică spaniolă", iar seara de duminică, 12 iunie, este rezervată pentru o nouă premieră, opera "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, spectacol care va marca și finalul ediției din acest an a festivalului.
Toate noutățile despre festival vor fi anunțate pe site-ul instituției organizatoare: www.naeleonard.ro, pe pagina de Facebook a acesteia, precum și pe pagina de Instagram
teatrulnational.naeleonard.
"Festivalul Internațional <Leonard> a luat ființă în anul 2004, din dorința de a promova în lume personalitatea marelui tenor român Nae Leonard, născut la Galați, dar și de a crea o punte către lumea muzicală internațională, aducând în orașul nostru artiști și colective din străinătate, pentru a demonstra că aici există o bogată tradiție culturală și un teatru cu un potențial repertorial de un înalt nivel profesionist. Susținut an de an, acest festival s-a impus ca un eveniment emblematic pentru cultura gălățeană, contribuind la promovarea artei interpretative locale", a explicat Teodor Niță, directorul Teatrului "Nae Leonard" Galați.

Citit 484 ori Ultima modificare Vineri, 29 Aprilie 2022 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.